Wat te doen met Pinksteren 2015?


Vrije dagen? Geniet ervan! Pinkstervakantie 2015 biedt veel leuks voor het hele gezin! Weet u wat te doen met Pinksteren? Hieronder de leukste activiteiten en markten op Eerste en Tweede Pinksterdag.

Wat te doen met Pinksteren 2015

Pinksterweekend activiteiten

Wanneer is het Pinksteren 2015? Op zondag 24 mei en maandag 25 mei. Onderstaand 3 leuke activiteiten om te doen!

1. Zandsculpturen bewonderen

Houdt uw kind van zandkastelen? Ga dan in de pinkstervakantie zandsculpturen bewonderen. Die staan in de prachtige tuinen van Kasteel Warmeloo (vlakbij Enschede). De grootste zandsculptuur is maar liefst 7 meter hoog! De tuinen zijn geopend op Eerste en Tweede Pinksterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

2. Reizen met de stoomtrein

Samen met het gezin een ritje maken in de stoomtrein? Dat kan! Een perfect uitje voor pinksterweekend 2015. Stap op de trein in Apeldoorn en reis langs de schattige dorpjes Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Dat wordt oude tijden herbeleven!

3. North Sea Regatta 2015

Als het mooi weer is met Pinksteren, is een dagje aan het water perfect! Reis af naar de haven van Scheveningen. Daar wordt de North Sea Regatta 2015 gehouden: het grootste zeilevent van Nederland. Maar liefst 110 prachtige zeilschepen nemen het tegen elkaar op.

Pinkstermarkten 2015

Pinkstermarkten 2015

Dagje weg met Pinksteren? Bezoek een van de vele gezellige pinkstermarkten in Nederland.

1. Pinkstermarkt Brummen 2015

Deze pinkstermarkt is erg leuk! Vrijdagavond wordt het pinksterweekend ingeluid met een enerverende Theateretappe en een spannende pinksterrun. Op Eerste Pinksterdag wordt er een vrolijke kunstmarkt (14-19 uur) georganiseerd. Op Tweede Pinksterdag wordt de Pinkstermarkt Brummen gehouden (10-17 uur). Reken maar op 250 kramen, livemuziek, kinderactiviteiten en grappige straatartiesten!

2. Pinkstermarkt Leek 2015

Op Tweede Pinksterdag kunt u met het hele gezin naar Leek! Wat mag u verwachten van Pinkstermarkt Leek? Ruim 350 kramen en een grote kermis! Ook is er een pinksterfestival met optredens, een tweedehands markt en een oldtimerrit. De markt is van 8-18 uur.

3. Pinkstermarkt Panningen 2015

Wat te doen met Pinksteren 2015? Heerlijk genieten! En dat kan tijdens de Pinkstermarkt Panningen. Deze grote markt (ruim 400 kramen, 3 kilometer lang) wordt op Tweede Pinksterdag gehouden. U kunt er shoppen en ontspannen op een terrasje. Parkeren is gratis en speciaal voor kinderen zijn er leuke attracties. Tijd: 9-16 uur.

4. Pinkstermarkt Nijmegen 2015

Op Tweede Pinksterdag staan overal kraampjes in het bruisende centrum van Nijmegen (11-17 uur). De ingrediënten van deze Pinkstermarkt: boeken, kunst, bloemen, live-muziek en terrasjes. Nog meer shoppen? Dat kan! De winkels zijn geopend van 12 tot 17 uur.

5. Pinkstermarkt Amsterdam 2015

De Amsterdam Dappermarkt is al een paar keer uitgeroepen tot de beste markt van Nederland. En niet voor niets! Er zijn veel leuke kraampjes met onder andere lekker eten uit alle werelddelen, kleding en horloges. Voor ieder wat wils! Deze pinkstermarkt wordt gehouden op Tweede Pinksterdag (10-17 uur).

Weg met Pinksteren?

Combineer een van deze Pinksteren activiteiten met een overnachting! Dan kunt u extra lang genieten van uw uitje tijdens de pinkstervakantie. Echt zorgeloos genieten? Ga niet weg zonder reisverzekering. Kortlopend of doorlopend? Check hier welke het voordeligst voor u is!

Paaseieren