Wanneer gaat de wintertijd 2019 in? Klok achteruit.. of?


Na 7 maanden zomertijd start de wintertijd weer. Gelukkig voor ‘slechts’ 5 maanden, al voelt het vaak niet zo. Donkere dagen en winters weer. Brr.. Wanneer gaat de wintertijd 2019 in en moet de klok achteruit?

Wanneer gaat wintertijd 2019 in

Wanneer gaat wintertijd 2019 in?

De wintertijd start altijd de laatste zondag van oktober. De ingang van de wintertijd 2019 is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober.

Klok achteruit zetten?

Jazeker! Wanneer wordt de klok verzet? De klok wordt achteruit gezet om 3:00 uur in de nacht (naar 2:00 uur). Veel mensen vergeten of de klok een uur vooruit of achteruit verzet moet worden. Hieronder een ezelsbruggetje voor de wintertijd 2019.

Ezelbruggetje: “Als het weer achteruit gaat, gaat de klok achteruit.”

Zomertijd en wintertijd

Wist u dat we tot 1977 altijd in de wintertijd geleefd hebben? Pas in dat jaar is de zomertijd ingevoerd. Waarom? Voornamelijk voor de energiebesparing! Door de klok een uur vooruit te zetten wordt het later licht en dus ook later donker. Hierdoor kunnen ’s avonds de lampen later aan. Of dit werkelijk energie bespaart is nooit bewezen. Wel genieten we sinds die tijd van extra lange zomerdagen!

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Wintertijd afschaffen?

Vanuit de Europese Commissie is een voorstel gedaan om de zomer- en wintertijd defitnitief af te schaffen. Als met deze plannen wordt ingestemd, dan gaat om zondag 1 maart 2019 de klok voor het laatst een uur vooruit. Landen kunnen hierna zelf kiezen of ze in hun land kiezen voor de permanente zomer- of wintertijd. Kiezen we voor de zomertijd? Dan zou de zon in de wintermaanden pas om 10 uur ’s ochtends opkomen.

Klok achteruit verzetten 2019

Bioritme verstoord door wintertijd

Wanneer de wintertijd 2019 ingaat, zult u daar wellicht iets van merken. Uw biologische klok kan namelijk verstoord raken. Wanneer u op zondagochtend 27 oktober wakker wordt, is het een uur vroeger dan de dag ervoor in de zomertijd. Dat wordt nog even heerlijk omdraaien in bed. Maar het is wel slim om ’s avonds een uur eerder naar bed te gaan. Anders kan het op maandagmorgen erg lastig worden om uit bed te komen ;).

Tip: zet alvast ‘klok achteruit zetten, wintertijd 2019’ op 26 of 27 oktober in uw agenda. Dan vergeet u het zeker niet!

Met 20% korting op uw autopremie de wintertijd in?

Stap direct over naar Promovendum met uw autoverzekering! Dan ontvangt u 20% korting op uw huidige autopremie, zie onze voorwaarden. Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap regelen wij!

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL