handbagage-koffer-inpakken

Vliegen met handbagage? Z贸 stijg jij soepel op!

Gepubliceerd op 07-06-2023
3968 keer gelezen

Ga je een paar dagen weg met het vliegtuig? Met alleen handbagage kom je vaak al een heel eind! Het scheelt een hoop kosten, en je hoeft niet in die lange rij voor de bagage-incheck. Alleen, hoe pak je nou slim en effici毛nt in? En wat kun je allemaal wel en niet kwijt in je handbagage? Wij zochten het voor je uit. Hoef jij je alleen nog maar druk te maken over met welk drankje jouw vakantie gaat beginnen 馃嵐. 

 

Passen en meten: hoe pak je je koffer effici毛nt in? 

Je handbagage mag vaak maar zo鈥檔 55 x 40 x 25 cm zijn, en tussen de 7 en 10 kg wegen. Check dit altijd goed van tevoren, want het verschilt per luchtvaartmaatschappij. In ieder geval brengt reizen met alleen handbagage de nodige uitdagingen met zich mee. Want je ruimte en het toegestane gewicht zijn beperkt.  Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om je tas of koffer zo effici毛nt mogelijk in te delen:  

 

  • Rol je (zomer)kleding op in plaats van te vouwen.
  • Stop je kleding in zakken die je vacu眉m kunt trekken.
  • Elektronica mee? Leg ze in een afsluitbaar tasje in het midden van je koffer om de kans op schade te verkleinen. 
  • Extra paar schoenen mee? Benut de ruimte door er ondergoed en sokken in te stoppen.
  • Houd alvast rekening met eventuele souvenirtjes.
  • Lees je graag op vakantie? Een e-reader neemt minder ruimte in dan een boek.

 

handbagage-netjes-ingepakt

 

Wat mag mee in je handbagage?

Natuurlijk zijn zaken als vuurwerk en wapens verboden mee te nemen in je handbagage. En die heb je zeker ook niet nodig op vakantie. Maar ook speelgoedwapens of grote scharen mag je niet meenemen in je handbagage. Of vloeistoffen die in verpakkingen van meer dan 100 ml zitten. 

 

Vloeistoffen in je handbagage: hoe zat dat?

Je vloeistoffen moet je bij elkaar stoppen in een doorzichtige plastic zak. In verpakkingen van minder dan 100 ml, met een maximum van in totaal 1000 ml. Dat geldt ook voor make-upproducten als mascara en blush op cr猫mebasis. Enneh, snacks als dippers met smeerkaas vallen ook onder vloeistoffen, en moeten dus ook in dat zakje! 

 

Vergeet overigens niet dat je vloeistoffen (en ook elektronica) bij sommige luchthavens uit je tas moet halen en in een aparte bak moet leggen tijdens de veiligheidscontrole. Handig om ze ergens te stoppen waar je ze gemakkelijk tevoorschijn kan toveren. Nog meer tips om goed voorbereid het vliegtuig in te stappen? Je leest ze hier.


Medicijnen mee op reis? Zet het op papier

Misschien heb je wel bepaalde medicijnen nodig op vakantie. Of heb je iets op voorschrift nodig tegen vliegangst. Het is in ieder geval raadzaam om voor deze medicatie een medische verklaring van je huisarts bij je te hebben. Zeker als het gaat om vloeibare medicatie, zoals druppels of drankjes. Welke verklaring je nodig hebt, lees je hier. Nog een tip: neem geen losse pillenstrips mee, maar laat ze in het originele doosje met de bijsluiter erbij. En vallen jouw medicijnen onder de Opiumwet? Dan moet je zeker niet vergeten een medische verklaring op te vragen bij de huisarts. Een strafbaar feit begaan is waarschijnlijk niet hoe je jouw vakantie wil beginnen馃槈.  

 

Is jouw doorlopende reisverzekering helemaal compleet? 

Heb je al een doorlopende reisverzekering bij Promovendum? Top! Dan zijn jouw vakanties en weekendjes weg met overnachting goed verzekerd. Maar wist je dat je jouw reisverzekering altijd kan uitbreiden? Bijvoorbeeld voor medische kosten in het buitenland. Ga naar Mijn Promovendum en log in of bel ons via 078 648 13 13 om jezelf van boven tot onder te verzekeren!

Contact

Chat Bel Mail