Vignet Oostenrijk of Zwitserland 2020: voorkom boetes!


Alles ingepakt voor uw vakantie? Dan kunt u de auto starten en richting de Alpen rijden. Maar wacht! Heeft u al een autobahnvignet 2020 voor Oostenrijk of Zwitserland gehaald?

Vignet Oostenrijk Zwitserland 2020

Wat is een vignet?

Voordat u Oostenrijk of Zwitserland inrijdt, moet u een vignet duidelijk zichtbaar op uw voorruit hebben. Een vignet is een autosticker die aangeeft dat er voor de snel- en autowegen tol is betaald. Het vignet is verplicht voor alle auto’s en motoren met een totaalgewicht tot 3500 kilo. Liever geen sticker op uw auto? Voor Oostenrijk is er ook een digitaal vignet beschikbaar!

Wat kost een vignet voor Oostenrijk of Zwitserland?

Dit zijn de tarieven van de vignetten voor:

Kosten vignet Oostenrijk 2020

Naar Oostenrijk in het nieuwe jaar? De kosten voor een vignet in 2020 stijgen iets:

  • Vignet 10 dagen: 9,40 euro
  • Vignet 2 maanden: 27,40 euro
  • Vignet 1 jaar: 91,10 euro

Kosten vignet Zwitserland 2020

Gaat u in 2020 met de auto naar Zwitserland op wintersport of gaat u via Zwitserland naar Italië? Dan kunt u alleen een jaarvignet krijgen van 40 Zwitserse Franken, wat neerkomt op ongeveer 36,50 euro.

Let op: naast het verplichte vignet gelden ook nog de gebruikelijke tarieven voor specifieke tolwegen in de Alpen. Benieuwd op welke routes u extra tol moet betalen? U leest het in dit artikel.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Vignet kopen

De verplichte vignetten zijn verkrijgbaar bij alle tankstations in de buurt van de snelweggrensovergangen. Een andere optie: online bestellen. Klik op vignet Oostenrijk 2020 of vignet Zwitserland 2020 en u heeft het zo geregeld!

Digitaal vignet Oostenrijk kopen kan ook!

Voor iedereen die problemen had met het verwijderen van de ‘oude’ sticker vignetten: ga voor een digitaal vignet! Gewoon online te bestellen en dit vignet wordt gekoppeld aan uw kenteken. Maar let op: vanwege de Europese richtlijnen hebben consumenten 14 dagen bedenktijd. Hierdoor is een digitaal vignet Oostenrijk pas na 18 dagen geldig. Tip: koop het digitale vignet bij een tankstation onderweg, dan is deze wel meteen geldig.

Voorkom hoge boetes!

Wanneer u zonder vignet in de Alpen rijdt, loopt u de kans op een boete van minstens 240 euro in Oostenrijk en 200 Zwitserse Frank in Zwitserland. Het vignet dient links op de binnenzijde van uw voorruit geplakt te worden. Is het vignet niet goed zichtbaar of op de verkeerde plek geplakt? Ook dan riskeert u ook een boete. Volgt daarna wanbetaling? Dan kan dit zelfs oplopen van 300 tot 3000 euro!

Vrijstellingen vignet Oostenrijkse snelwegen

Vanaf 15 december 2019 hebben een aantal snelwegtrajecten in Oostenrijk vrijstelling van het vignet gekregen. Hierdoor heeft u voor een aantal wintersportoorden geen vignet meer nodig. Check dit dus eerst voordat u het vignet koopt. Het betreft de volgende 5 trajecten:
1. Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
2. Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
3. Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
4. Linzer Autobahn A26
5. A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Tips vignet Oostenrijk en Zwitserland

  • Bewaar altijd het aankoopbewijs van het vignet en de achterkant van de sticker. Ook handig: gaat uw voorruit kapot? Dan kunt u een nieuw vignet met het aankoopbewijs krijgen.
  • Overnacht u ergens onderweg in Duitsland? In sommige gebieden heeft u een milieusticker nodig.

Vignet geregeld? Check! En uw pechhulp?

Controleer ook nog even of u een goede pechhulp voor in het buitenland geregeld heeft. Zo kunt u zonder zorgen op reis! Nog geen pechhulp? Vraag ‘m direct aan bij Promovendum. In 5 minuten geregeld!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL