Tolbadge 2020 plaatsen op voorruit in 5 stappen!


Met de auto op wintersport richting Frankrijk of Italië en een tolbadge aangeschaft? Slim! Geen lange wachttijden bij de tolpoortjes en geen gedoe met muntjes en creditcards. Maar hoe en waar moet u de tolbadge plaatsen? Wij leggen het stapsgewijs uit!

Tolbadge 2020 plaatsen op voorruit

Waar tolbadge plaatsen? Op de voorruit!

De tolbadge dient in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel geplaatst te worden. Dus niet links of rechts in de hoek en uiteraard aan de binnenkant van de auto ;). Alleen als de tolbadge goed bevestigd is, kan het signaal waargenomen worden door de tolpoorten en gaan de slagbomen open.

Uitzonderingen plaatsing tolbadge 2020

  • Heeft u voorruitverwarming of een ruit met warmtewering? Dan moet u de tolbadge plaatsen in het zwart gestippelde gedeelte rond de achteruitkijkspiegel.
  • Heeft u een lange doorlopende voorruit? Dan moet u de tolbadge aan de onderkant van de gestippelde zone plaatsen. Anders kan de antenne van de tolpoort de badge niet detecteren.

Hoe kan ik precies een tolbadge plaatsen op mijn auto?

Dat kan gemakkelijk met de meegeleverde tools (houder en tolbadge) via de volgende stappen:

  1. Reinig met het doekje de voorruit waar de zelfklevende houder aangebracht moet worden.
  2. Verwijder de beschermfolie van de zelfklevende houder en plak deze op de voorruit.
  3. Druk de houder een paar seconden stevig tegen de ruit zodat deze goed bevestigd wordt.
  4. Schuif vervolgens de tolbadge in de houder. Wanneer de badge goed is aangebracht, hoort u een ‘klik’.
  5. De tolbadge is goed geplaatst en u kunt makkelijk door de poortjes heen!

Tip: gooi de zilverkleurige verpakking niet weg. Dit is een beschermhoes die u kunt gebruiken om de tolbadge in te bewaren als u deze niet gebruikt!

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Hoe kan ik een tolbadge plaatsen op mijn motor?

Reist u met een motor? Ook dan kunt u een tolbadge gebruiken. Voor de plaatsing wordt aangeraden om de tolbadge zo bij u te dragen dat deze naar de antenne van de tolpoortjes gericht is. Dit kan in het borstzakje van uw motorjack of aan de binnenzijde van uw scherm als u deze heeft. Zo kan het signaal alsnog gedetecteerd worden en kunt u snel doorrijden!

Tolbadge 2020 opbergen

Gebruikt u de tolbadge even niet? Dan raden we aan om deze uit de houder te halen en op te bergen. Hiervoor hoeft u alleen de badge in te drukken en uit de houder te trekken. Houd hierbij met uw andere hand de houder tegen zodat u deze niet van de voorruit lostrekt. Tip: haal ook de tolbadge uit de auto wanneer u parkeert. Zo voorkomt u dat deze gestolen wordt.

Naast tijd ook geld besparen?

Kies dan voor de voordelige pechhulp van Promovendum. Niets is zo vervelend dan op vakantie met pech langs de weg staan! Met onze Europadekking wordt u ook op vakantie razendsnel geholpen. Bereken uw premie in 1 minuut en u kunt met een gerust hart op vakantie.

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL