Stormschade verzekering: wat wordt vergoed in 2019?


Wat als uw huis stormschade oploopt in 2019, bent u dan verzekerd? Lees wat er wordt vergoed door uw verzekering wanneer er stormschade in- of om uw huis ontstaat.

stormschade verzekering

Onder welke verzekering valt stormschade?

Dat hangt er vanaf! Met uw opstal- of woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen stormschade aan de woning zelf. Bijvoorbeeld wanneer er een boom op uw huis valt. Een inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen in de woning. Bijvoorbeeld wanneer uw laptop door lekkage of waterschade beschadigd raakt.

Welke stormschade wordt vergoed?

Bij stormschade speelt de windsnelheid een belangrijke rol. Volgens het KNMI is er pas sprake van storm bij windkracht 9. Verzekeraars hebben echter met elkaar afgesproken dat windkracht 7 (14 meter per seconde) wordt beschouwd als storm. Bij het opgeven van stormschade wordt door verzekeraars altijd nagevraagd bij het KNMI of er tijdens het ontstaan van de schade op die plek sprake was van storm (dus windkracht 7).

Soorten stormschade

Bliksemschade

Wordt uw huis getroffen door de bliksem? Dan kan er sprake zijn van bliksemschade. Bijvoorbeeld wanneer er door de blikseminslag een televisie kapot gaat (dit wordt inductieschade genoemd). In dat geval is er sprake van dekking vanuit uw inboedelverzekering. Tip: als u vooraf weet dat het gaat onweren kan het helpen om de stekker van elektronische apparaten uit het stopcontact te halen.

Brandschade

Door storm kan ook brandschade ontstaan, bijvoorbeeld door een blikseminslag. Dit valt onder de inboedelverzekering én woonhuisverzekering.

Glasschade

Uw boom door de ruit gevallen? Als deze puur door de storm is omgewaaid, dan wordt de schade vergoed vanuit uw woonhuisverzekering (glasverzekering zit bij Promovendum inbegrepen). Woont u een huurhuis? Dan komen deze kosten niet voor uw rekening.

Waterschade

Waterschade door neerslag (verzekeringstaal voor: regen, sneeuw, hagel en smeltwater) is gedekt. Wel zijn er een paar belangrijke uitzonderingen:

  • Als u uw ramen of deuren open laat staan tijdens die forse regenbui, wordt die schade niet vergoed.
  • Wanneer het grondwater stijgt is er ook geen dekking. Behalve wanneer dat water omhoog komt door afvoerbuizen of hierop aangesloten toestellen.
  • Soms komt het voor dat er waterschade ontstaat doordat muren of vloeren vocht doorlaten of vanwege constructiefouten in de woning. Die kosten zijn voor eigen rekening.

Handige tips bij stormschade

  • Check wanneer slecht weer verwacht wordt regelmatig weersites zoals Buienradar.
  • Sluit als u weggaat altijd ramen en deuren en zorg dat uw zonnescherm is ingedraaid.
  • Heeft u toch schade, meld deze dan zo snel mogelijk: 078 648 13 18 of geef uw schade online door.
  • Maak foto’s van de stormschade.

Regel een goede verzekering tegen stormschade!

Krijgt u stormschade en bent u bij Promovendum verzekerd? Geen zorgen! U wordt direct geholpen, we zijn 24/7 bereikbaar. Als uw koophuis onbewoonbaar is, regelen we een vervangende woonruimte. Ook sturen we indien nodig direct een expert om de schade op te nemen. Bekijk onze zeer voordelige premie voor de woonhuisverzekering en inboedelverzekering. Tip: sluit ze allebei af zodat u perfect verzekerd bent. In 1 minuut geregeld!