gezin in bed

Moederdagontbijt ideeën 2023: gezond én creatief!

Gepubliceerd op 21-02-2023
3128 keer gelezen

Al wat speciaals gepland voor Moederdag 2023? Mama’s verdienen natuurlijk het beste van het beste: een uitgebreid, lekker én gezond ontbijt op bed! Dus ren naar de keuken, pak een blender, fruit en...? Bekijk hieronder onze heerlijke moederdagontbijt tips.

Wanneer is het moederdag in 2023?

Dit jaar valt moederdag op zondag 14 mei. Goed om te weten, zodat je alle boodschappen op tijd in huis kan halen (inclusief voor het ontbijt). 
 

1. Boterham met eihartje

Een gekookt eitje bij het moederdagontbijt? Weinig verrassend. Pak daarom uit met een superluxe hartjes-ei-boterham! To do: rooster een boterham en druk in het midden een hartvormpje. Haal het hartje eruit en bak daarna een ei in dezelfde hartjesvorm. Hoe? Pak het vormpje en giet voorzichtig het ei erin. Klaar? Leg het eihartje in de boterham. Nog wat kleur toevoegen? Strooi knalrode frambozen om de boterham heen. Dan wordt het écht een feestelijk moederdagontbijt!

 

moederdag ontbijt tips 2021 boterham met ei

 

2. Moederdagontbijt smoothie

Mama écht blij maken? Dan mag deze bessen-vanille smoothie niet ontbreken bij het moederdagontbijt. Zo klaar! Benodigdheden: 50 gram frambozen (of zwarte bessen), 50 gram aardbeien, ongezoete ananassap (75 ml) en vetvrije vanilleyoghurt (250 ml). Mix al dat lekkers in de blender en voilà: een heerlijke smoothie voor Moederdag 2022! Tip: versier het glas met een parapluutje en hang er een kaartje aan met lieve woorden. Een andere moederdagsmoothie maken? Smul van deze Top 10 gezonde smoothies.

 

moederdag ontbijt tips 2021 smoothie

 

3. Aardbei-lolly met chocoladetopping

Geen moederdagontbijt, zonder aardbeien én chocolade! Tip: gebruik pure chocolade (voor een extra gezond ontbijt). To do: leg een reep pure (>75 % cacao) chocolade (85 gram) in een pan en laat het langzaam smelten. Goed roeren! Pak daarna één voor één de aardbeien, steek een stokje erin en dip ze in de gesmolten chocolade. Doop ze daarna in een schaaltje met gedroogde kokos voor een feestelijk confetti-effect. Tip 1: zorg ervoor dat de aardbeien gekoeld zijn. Dan wordt het chocoladelaagje sneller hard. Tip 2: steek de aardbei-lolly’s in een lege eierdoos. Zin om te knutselen voor Moederdag? Vrolijk de eierdoos op met crêpepapier en papieren bloemen. Wel eerst even gaatjes erin prikken voor de lolliepops! Van dit moederdagontbijt wil je zelf ook wel snoepen ;).

 

moederdag ontbijt tips 2021chocolade aardbeien lolly

 

4. Zalm avocado wraps

Houdt mama van zalm en avocado? Dan mag je haar zeker wakker maken voor deze lekkere wraps. Verzamel de volgende ingrediënten: 1 meergranen wrap (= extra gezond), een avocado, 100 gram zalm en 2 eetlepels sesamzaad (voor een extra bite). Leg de zalm en stukjes avocado in het midden van de wrap en strooi de sesamzaadjes eroverheen. Rol de wrap op en snijd deze in 5 of 6 stukjes. Pak een mooi bord uit de kast en… alweer een moederdag gerechtje klaar!

 

moederdag ontbijt tips 2021 zalm avocado wrap

 

5. Moederdagontbijt 2023 laten bezorgen

Je kan tegenwoordig bijna alles thuis laten bezorgen. Zo kan je nu ook jouw eigen moederdagontbijt bestellen. Handig wanneer je geen held in de keuken bent of je mama op iets luxes wil trakteren! Dan is een moederdagontbijt aan huis wel het ultieme cadeautje. Check bij jouw lokale restaurants en bakkerijen of ze ontbijtjes bezorgen. Of kijk even bij speciale ontbijtservices of er iets lekkers voor jouw moeder tussen zit!

 

6. Origineel moederdag cadeau

Het ultieme moederdag ontbijt 2023 is bijna compleet! Zet nog even een lekker kopje koffie of thee, leg een bloemetje erbij op het dienblad en vergeet de cadeautjes plus knutselwerkjes niet. Nog een moederdag cadeautje nodig? Laat een kussen bedrukken met een gezinsfoto. Van die leuke vakantie in Frankrijk bijvoorbeeld! Dat is pas een origineel moederdag cadeau!

 

Tot zo ver onze moederdagontbijt ideeën. Met het complete gezin genieten van bovenstaand ontbijt? Maak dan van alle gerechtjes net iets meer.

 

Een laatste tip!

Promovendum biedt verzekeringen met extra lage premies voor het hele gezin. Wil jij jouw huidige autopremie met 20% verlagen? Stap over naar ons. Bereken je premie in 1 minuut of bekijk de voorwaarden

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail