Loopneus stoppen: 5 verademende tips!


Zodra het weer wat kouder wordt, kunt u last krijgen van een loopneus. Deze ontstaat meestal door een allergie, infectie, verkoudheid of fysieke irritatie. Ontzettend vervelend én: pakken vol met zakdoeken! Uw loopneus stoppen? Wij geven 5 tips. Update: in verband met het coronavirus raadt het RIVM aan om bij een loopneus thuis te blijven en sociale contacten te vermijden.

Loopneus stoppen

Een loopneus stoppen doet u zo:

1. Neem een stoombad

Een stoombad verlicht de loopneus. De stoom zorgt ervoor dat overtollig slijm (dat een loopneus en niesbuien veroorzaakt) wordt afgevoerd. Een stoombad is snel gemaakt. Het enige wat u nodig heeft is een kom heet water met daaroverheen een theedoek. Tip: voeg een druppel menthol of eucalyptusolie toe en uw neus is zo weer open!

2. Gebruik zout water

Zout water gebruiken om een loopneus te stoppen? Jazeker! Voeg een halve lepel tafelzout toe aan warm, gedestilleerd water. Druppel voorzichtig het lauwe zoute water in uw neus. U merkt vanzelf dat het slijm verdunt, waardoor het ademhalen makkelijker wordt. Wat een verademing!

3. Druppel mosterdolie

Wist u dat mosterdolie een antibiotische werking heeft? Juist daarom helpt het goed tegen een loopneus. Het sterke aroma van mosterdolie verzacht de symptomen. To do: verwarm mosterdolie totdat het lauw is en druppel een klein beetje in uw neus (1 tot 2 druppels). Doe dit 1 tot 2 keer per dag.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

4. Gebruik gember

Gember bevat veel antioxidanten die ziektesymptomen tegengaan. Strooi een klein beetje zout over rauwe gember en kauw erop. Doe dit een paar keer per dag. U merkt al gauw dat u zich beter voelt!

5. Eet pittig

Wanneer u pittig eet, krijgt u al gauw een loopneus. Maar wat veel mensen niet weten is dat gekruid eten ook helpt tegen een loopneus. Eerst worden de symptomen erger, maar daarna worden de ‘gifstoffen’ afgevoerd en lost de verstopping (deels) op. Voeg dus wat peper toe aan uw maaltijd. Grote kans dat uw loopneus snel verdwijnt!

Bezoek aan de dokter

Lukt het niet om uw loopneus te stoppen? Bij een aanhoudende loopneus van 10 dagen of langer is het verstandig een dokter te raadplegen. Wordt uw loopneus veroorzaakt door verhoudheid? Lees hier onze tips om van uw verkoudheid af te komen. Dan slaat u wellicht twee vliegen in 1 klap!