mensen in keuken

Loopneus stoppen: 5 verademende tips!

Gepubliceerd op 25-03-2021
135775 keer gelezen

Zodra we weer wisselen van seizoen, kun je last krijgen van een loopneus. Deze ontstaat meestal door een allergie, infectie, verkoudheid of fysieke irritatie. Ontzettend vervelend én: pakken vol met zakdoeken! Je loopneus stoppen? Wij geven 5 tips. 

Een loopneus stoppen doe je zo:

 

1. Neem een stoombad

Een stoombad verlicht de loopneus. De stoom zorgt ervoor dat overtollig slijm (dat een loopneus en niesbuien veroorzaakt) wordt afgevoerd. Een stoombad is snel gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een kom heet water met daaroverheen een theedoek. Tip: voeg een druppel menthol of eucalyptusolie toe en je neus is zo weer open!

 

2. Gebruik zout water

Zout water gebruiken om een loopneus te stoppen? Jazeker! Voeg een halve lepel tafelzout toe aan warm, gedestilleerd water. Druppel voorzichtig het lauwe zoute water in je neus. Je merkt vanzelf dat het slijm verdunt, waardoor het ademhalen makkelijker wordt. Wat een verademing!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

3. Druppel mosterdolie

Wist je dat mosterdolie een antibiotische werking heeft? Juist daarom helpt het goed tegen een loopneus. Het sterke aroma van mosterdolie verzacht de symptomen. To do: verwarm mosterdolie totdat het lauw is en druppel een klein beetje in je neus (1 tot 2 druppels). Doe dit 1 tot 2 keer per dag.

 

4. Gebruik gember

Gember bevat veel antioxidanten die ziektesymptomen tegengaan. Strooi een klein beetje zout over rauwe gember en kauw erop. Doe dit een paar keer per dag. Je merkt al gauw dat je je beter voelt!

 

loopneus stoppen

 

5. Eet pittig

Wanneer je pittig eet, krijg je al gauw een loopneus. Maar wat veel mensen niet weten is dat gekruid eten ook helpt tegen een loopneus. Eerst worden de symptomen erger, maar daarna worden de ‘gifstoffen’ afgevoerd en lost de verstopping (deels) op. Voeg dus wat peper toe aan je maaltijd. Grote kans dat je loopneus snel verdwijnt!

 

Bezoek aan de dokter

Lukt het niet om je loopneus te stoppen? Bij een aanhoudende loopneus van 10 dagen of langer is het verstandig een dokter te raadplegen. Word je loopneus veroorzaakt door verkoudheid? Lees hier onze tips om van je verkoudheid af te komen. Dan sla je wellicht twee vliegen in 1 klap!

Voordelige autoverzekering?

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail