Mensen in keuken

Verkouden tips top 5: wat te doen tegen verkoudheid?

Gepubliceerd op 19-10-2021
40813 keer gelezen

Alweer verkouden? Niet zo verwonderlijk. Het is immers weer de tijd van het jaar om te snotteren, niezen en te hoesten tussen de herfstbladeren. Als je verkouden bent, dan kunnen de ‘verkoudheid symptomen’ je flink beroerd doen voelen. Natuurlijk wil je snel beter worden. Maar wat te doen tegen verkoudheid? Wij geven je 5 gouden ‘verkouden tips’. Let op: in verband met het coronavirus raadt het RIVM aan om bij verkoudheid thuis te blijven en sociale contacten te vermijden.

Wat te doen tegen verkoudheid? 5 gouden verkouden tips

 

1. Water drinken

Natuurlijk is genoeg water drinken belangrijk. Maar als je verkouden bent, dan helpt extra veel water drinken. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen en overtollig slijm van het lichaam snel afgevoerd worden. Vooral het drinken van warme kruidenthee helpt tegen verkoudheid. Vermijd koffie, gewone thee, chocolademelk en alcohol. Deze dranken onttrekken juist vocht uit het lichaam.

 

2. Stomen verkoudheid

Stomen verkoudheid? Ja, mensen die verkouden zijn hebben baat bij een stoombad. Het verlicht de verkoudheid. Tip: neem een hittebestendige schaal en vul deze met ongeveer een halve liter gekookt water. Voeg wat kamille en/of munt toe. Vervolgens kun je gaan ‘stomen’ met een handdoekje over je hoofd. Belangrijk: haal adem via de neus. In het begin zal het nogal heet zijn, maar dan toch maar even doorzetten. Verkoudheid genezen bij jongere kinderen? Bij jonge kinderen wordt stomen bij verkoudheid afgeraden, omdat de stoom toch vaak te heet is.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

3. Ui tegen verkoudheid

Heb je vooral een neusverkoudheid? Dan heb je voornamelijk ’s nachts een verstopte neus, waardoor je alleen ademt via de mond. Dat kan zorgen voor een benauwd gevoel. Tip: gebruik een ui tegen verkoudheid. Een ui helpt namelijk om de luchtwegen vrij te maken. Pak een ui, snijd deze door de helft en leg beide helften naast je bed. Aangezien je verkouden bent, heb je van de geur toch geen last. En van tranende ogen? Ach, je slaapt toch met je ogen dicht. Bovendien: het belangrijkst is toch dat een ui tegen verkoudheid helpt, nietwaar?

 

4. Vermijd grote temperatuurverschillen

Het wordt weer kouder buiten. Dit betekent dat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten groter worden. Als je verkouden bent of dreigt te worden, dan heb je een verlaagde weerstand. Probeer dan te voorkomen dat je aan té grote temperatuurverschillen wordt blootgesteld. Kleed je dus extra warm aan, dan kun je verkoudheid voorkomen of snel van verkoudheid afkomen.

 

5. Eet knoflook en gember

Wat te doen tegen verkoudheid? Onze laatste tip van de 5 gouden verkouden tips: eet knoflook en/of gember. Deze voedingsmiddelen hebben namelijk een ontstekingsremmende werking. Als je in een vroeg stadium van je verkoudheid knoflook eet, dan kunnen de ziektekiemen nog gedood worden. Dit kan voorkomen dat je echt heel verkouden of ziek wordt. Gember helpt ook goed tegen verkoudheid. Hoe kun je gember consumeren? Kook water en meng hier verse gemberwortel doorheen. Net zo lang tot het water geel wordt. Voeg eventueel honing toe en drink het op als thee.

 

verkouden tips

 

Incubatietijd verkoudheid

De zogenaamde ‘incubatietijd verkoudheid’ duurt 2 tot 3 dagen. Dat betekent dat je bij de eerste symptomen zo snel mogelijk actie moet ondernemen. Hopelijk heb je iets aan onze 5 gouden verkouden tips. Een laatste tip: eet goed en neem een gezond ontbijt.

 

Wist je ook dat...

Promovendum zeer voordelige verzekeringen biedt? Wij richten ons op hoger opgeleiden, een doelgroep die gemiddeld minder schade maakt. Hierdoor bieden wij zeer lage premies? Benieuwd? Bekijk het overzicht van onze verzekeringen

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail