Laat u uw auto staan voor een vliegvakantie?


Een nieuwe trend in de reisbranche: Nederlanders verkiezen steeds vaker een vliegvakantie boven een autovakantie. Ook hoger opgeleiden laten in de vakantie steeds vaker hun auto thuis. Waarom? Is een vliegvakantie dan veel voordeliger of meer comfortabel dan een autovakantie? En als u met het hele gezin gaat?

Hoge brandstofkosten en lage vliegprijzen

Dit is het algemene beeld: Een autoreis naar het Gardameer in Italië kost een gezin met 2 kinderen al gauw bijna 400 euro aan benzinekosten. Tel daarbij op: een oncomfortabele lange reis, de eventuele extra overnachtingen en maaltijden. Een vliegticket is dan voordeliger. Zo hoeft een vliegticket op 1 juli naar Rome of Milaan nog geen 90 euro te kosten. Vliegen naar Turkije blijkt overigens het populairst. Maar ook Spanje en Griekenland scoren hoog.

Maar… is een vliegticket wel zo voordelig?

Nederlanders willen over het algemeen een comfortabele, maar ook voordelige vakantie. Men denkt met het vliegtuig sneller op de vakantiebestemming te zijn dan met de auto. Maar houdt men ook rekening met extra reistijd naar het vliegveld en inchecktijden van vaak 2 uur? Is een vliegticket dan wel echt goedkoop? Als u met de auto naar het vliegveld gaat niet. U betaalt dan hoge parkeerkosten. Bent u geland op uw bestemming? Dan neemt u waarschijnlijk een taxi naar uw appartement. Een vliegvakantie is ook niet altijd praktisch. Zeker niet voor een gezin met (kleine) kinderen. Een aantal voorbeelden:

1. Vliegtickets zijn veel duurder in het hoogseizoen (juli en augustus).

De reisbranche doet goede zaken tijdens de zomervakantie. Er is dan veel vraag dus worden de vliegtickets extra duur. Uiteindelijk worden ze toch wel verkocht. Een voordelig vliegticket onder de 100 euro (naar bijvoorbeeld Milaan of Rome) is dan moeilijk te vinden. Zeker wanneer u voor uw hele gezin wilt boeken.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

2. Minder bagage toegestaan in het vliegtuig.

Uw partner wil veel spullen meenemen op vakantie en uw kinderen willen het liefst al hun speelgoed mee. Daarbij mogen de fietsjes ook niet thuis gelaten worden. Dat kan helaas niet als u met het vliegtuig gaat. Tenzij u extra geld wilt betalen.

3. Sightseeing op uw vakantie

U wilt niet alleen aan het zwembad of strand liggen op vakantie, maar u wilt ook wat van de omgeving zien. U kunt een excursie boeken, maar dat kost weer geld. Natuurlijk moet er met (kleine) kinderen rekening worden gehouden. Die kunnen en willen niet in de hitte overal heen gesleept worden. Dus een auto huren? Weer extra kosten.

Een autovakantie: vrijheid

Met de auto naar de zon betekent vooral meer vrijheid. U heeft uw eigen vervoer naar uw vakantiebestemming en u kunt stoppen waar en wanneer u wilt. Ook kunt u tijdens uw vakantie de omgeving verkennen. Dure overnachtingen onderweg? Niet nodig als u en uw partner regelmatig het rijden afwisselen. Ongemakkelijke reis? Dat hoeft niet zo te zijn als u een comfortabele auto heeft. Extra maaltijden onderweg? Eten moet u toch en u kunt veel meenemen vanaf huis. Bovendien zijn vliegtuigmaaltijden ook niet om over naar huis te schrijven. Bagageprobleem? Nee, uw kinderen mogen hun fietsjes meenemen op vakantie. Wie weet kunt u zelfs uw eigen fiets meenemen. Misschien is zo’n autovakantie zo gek nog niet!

Goed verzekerd?

Of u nu met de auto op vakantie gaat of met het vliegtuig: met een reisverzekering heeft u de hele vakantie geen zorgen. Maar kiest u voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Check in 1 minuut welke voordeliger is!