tuinfeest

Laat jij jouw auto staan voor een vliegvakantie?

Gepubliceerd op 12-06-2013
2130 keer gelezen

Een nieuwe trend in de reisbranche: Nederlanders verkiezen steeds vaker een vliegvakantie boven een autovakantie. Ook hoger opgeleiden laten in de vakantie steeds vaker hun auto thuis. Waarom? Is een vliegvakantie dan veel voordeliger of meer comfortabel dan een autovakantie? En als je met het hele gezin gaat?

Hoge brandstofkosten en lage vliegprijzen

Dit is het algemene beeld: een autoreis naar het Gardameer in Italië kost een gezin met 2 kinderen al gauw bijna 400 euro aan benzinekosten. Tel daarbij op: een oncomfortabele lange reis, de eventuele extra overnachtingen en maaltijden. Een vliegticket is dan voordeliger. Zo hoeft een vliegticket op 1 juli naar Rome of Milaan nog geen 90 euro te kosten. Vliegen naar Turkije blijkt overigens het populairst. Maar ook Spanje en Griekenland scoren hoog.

 

Maar… is een vliegticket wel zo voordelig?

Nederlanders willen over het algemeen een comfortabele, maar ook voordelige vakantie. Men denkt met het vliegtuig sneller op de vakantiebestemming te zijn dan met de auto. Maar houdt men ook rekening met extra reistijd naar het vliegveld en inchecktijden van vaak 2 uur? Is een vliegticket dan wel echt goedkoop? Als je met de auto naar het vliegveld gaat niet. Je betaalt dan hoge parkeerkosten. Ben je geland op jouw bestemming? Dan neem je waarschijnlijk een taxi naar jouw appartement. Een vliegvakantie is ook niet altijd praktisch. Zeker niet voor een gezin met (kleine) kinderen. Een aantal voorbeelden:

 

1. Vliegtickets zijn veel duurder in het hoogseizoen (juli en augustus)

De reisbranche doet goede zaken tijdens de zomervakantie. Er is dan veel vraag dus worden de vliegtickets extra duur. Uiteindelijk worden ze toch wel verkocht. Een voordelig vliegticket onder de 100 euro (naar bijvoorbeeld Milaan of Rome) is dan moeilijk te vinden. Zeker wanneer je voor jouw hele gezin wilt boeken.

 

Reisverzekering icoon Promovendum

Voordelige reisverzekering?

2. Minder bagage toegestaan in het vliegtuig

Jouw partner wil veel spullen meenemen op vakantie en je kinderen willen het liefst al hun speelgoed mee. Daarbij mogen de fietsjes ook niet thuis gelaten worden. Dat kan helaas niet als je met het vliegtuig gaat. Tenzij je extra geld wilt betalen.

 

3. Sightseeing tijdens jouw vakantie

Je wilt niet alleen aan het zwembad of strand liggen op vakantie, maar je wilt ook wat van de omgeving zien. Je kunt een excursie boeken, maar dat kost weer geld. Natuurlijk moet er met (kleine) kinderen rekening worden gehouden. Die kunnen en willen niet in de hitte overal heen gesleept worden. Dus een auto huren? Weer extra kosten.

 

Een autovakantie: vrijheid

Met de auto naar de zon betekent vooral meer vrijheid. Je hebt jouw eigen vervoer naar je vakantiebestemming en je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Ook kan je tijdens jouw vakantie de omgeving verkennen. Dure overnachtingen onderweg? Niet nodig als jij en je partner regelmatig het rijden afwisselen. Ongemakkelijke reis? Dat hoeft niet zo te zijn als je een comfortabele auto hebt. Extra maaltijden onderweg? Eten moet je toch en je kunt veel meenemen vanaf huis. Bovendien zijn vliegtuigmaaltijden ook niet om over naar huis te schrijven. Bagageprobleem? Nee, jouw kinderen mogen hun fietsjes meenemen op vakantie. Wie weet kan je zelfs jouw eigen fiets meenemen. Misschien is zo’n autovakantie zo gek nog niet!

 

Goed verzekerd?

Of je nu met de auto op vakantie gaat of met het vliegtuig: met een reisverzekering heb je de hele vakantie geen zorgen. Maar kies je voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Check in 1 minuut welke voordeliger is!

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

 

Bereken in 1 minuut

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail