Herfstactiviteiten 2023

Herfstvakantie 2023: datums, uitjes, tips en meer inspiratie

Gepubliceerd op 25-09-2023
3319 keer gelezen

Gelukkig hebben we nog wat zonnige dagen tegoed, maar de herfst is inmiddels een feit. Voordat je het weet is het weer tijd voor warme dekentjes en dikke truien. Of de herfst nu je favoriete seizoen is of niet: maak er het beste van! Wij hebben verschillende leuke dingen op een rij gezet om deze herfst(vakantie) te doen. 

Wanneer is de herfstvakantie in 2023?

De herfstvakantie begint voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in dezelfde week. Zoals bij de meeste schoolvakanties, verschilt de start van de herfstvakantie in 2023 per regio:

  • Herfstvakantie regio Noord: 21 oktober t/m 29 oktober 2023    
  • Herfstvakantie regio Midden en Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober 2023    
     

Wat te doen in de herfst bij goed weer?

De herfst staat bekend om wisselvallig weer. Of het nu 20 of 10 graden wordt, als het droog blijft kun je er in de herfst heerlijk op uit. Een wandeling maken of buiten picknicken is vrijwel in ieder seizoen een goed idee. Maar, wij hebben ook nog wat andere uitjes verzameld.

 

Vier het Oktoberfest

Zaterdag 16 september t/m dinsdag 3 oktober 2023

München ligt niet bepaald om de hoek, maar het Duitse volksfeest Oktoberfest is wel fantastisch om bij te wonen. Zoek je het liever iets dichterbij? Dan kun je ook in Düsseldorf terecht, of zoek even op oktoberfeesten in Nederland. In Sittard vind je van 13 t/m 18 oktober bijvoorbeeld het grootste oktoberfeest van Nederland. 

 

Wilde Weken op de Hoge Veluwe

Dagelijks van 14 t/m 29 oktober 2023, tussen 12:00 en 17:00. 

Lekker wild en actief bezig zijn in de natuur, leuk voor jong en oud(er) 😉. Er is van alles te doen: diverse excursies, een speurtocht, een 4-gangen lunch en zelfs het open NK Culinair Wild BBQ. Let op: je moet je voor de meeste activiteiten inschrijven. Bekijk hier het programma.

 

Wat te doen in de herfst bij goed weer in 2023

 

Naar de kermis of een pretpark

Op meerdere plekken in het land kun je ook in het najaar een kermis bezoeken. In 2023 kun je bijvoorbeeld in Breda of Enschede gewoon de botsauto's in. Toe aan wat meer spanning? Bezoek dan een pretpark. Walibi staat eind oktober traditiegetrouw in het teken van Halloween. Durf jij het aan? 

 

Plan een stedentrip

De herfstvakantie is vaak een populaire tijd voor een stedentrip. Je kunt dan vaak nog steeds met goed weer de stad verkennen, maar hoeft niet bang te zijn dat je smelt. Praag, Kopenhagen, Istanbul en Dublin zijn prachtige steden om te bezoeken in de herfst. Maar, ook onze eigen grote steden zijn een bezoekje waard. Bekijk de top 10 grootste steden in Nederland.

 

Auto icoon

Op reis met 20% lagere autopremie?


Wat te doen in de herfst bij slecht weer?

En, ook als het slecht weer is, zijn er genoeg leuke dingen te doen. Misschien moet je er alleen even de kou voor trotseren of de regen ontwijken. Blijf je liever droog en thuis? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben de herfstigste binnen activiteiten op een rij gezet. 

 

Museum, theater en bioscoop

De herfst hoeft echt niet saai te zijn. Maak een leerzaam of cultureel uitstapje naar het theater of een museum. Er zijn ook genoeg interactieve museums en ook in het theater wordt meer en meer gebruik gemaakt van moderne technologie. Combineer een dag naar het museum met achterover leunen in de bioscoop. Of maak zelf popcorn en creëer jouw eigen thuisbioscoop. 

 

Organiseer je eigen herfstspelen

Heb je kinderen en stuiteren ze door het huis als het regent? Maak een parcours door het huis met kussens en andere zelfgemaakte obstakels. Als je vrienden of familie over de vloer krijgt, kun je de herfstspelen ook in de vorm van een spelletjesavond organiseren. Of wat dacht je van een zelfgemaakte quiz? Maak dan ook meteen zelf hapjes en drankjes. 

 

Wat te doen in de herfst bij slecht weer in 2023

 

Creabea met seizoen items

Duik de keuken in met herfst ingrediënten zoals speculaas, stroopwafels en kaneel. Wat dacht je van stoofpeertjes of een kruidcake? En als je geen keukenprins(es) bent, kun je kastanjes, bladeren en dennenappels verzamelen om een herfststukje te maken. Zit je al met je gedachten bij Halloween? Scoor wat pompoenen en ga aan de slag. Ga jij ze uitsnijden of decoreren? Gezellig en feestelijk wordt het hoe dan ook! 

 

Amsterdam Dance Event 2023

Woensdag 18 t/m zondag 22 oktober 2023

Over feest gesproken: ook ADE valt dit jaar weer voor een deel in de herfstvakantie. Het muziekfestival is een wereldwijde hit voor de creatieve industrie. Vijf dagen lang kun je genieten van meer dan 2.500 artiesten op diverse locaties in en rond Amsterdam. Scoor jij een kaartje? 

 

Begin de herfst goed

Wat je ook gaat doen deze herfst, met een autoverzekering van Promovendum ga je goed verzekerd op pad. Stap je over naar Promovendum? Dan krijg je 20% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden). Wij regelen je overstap, gemakkelijk én gratis. 

Contact

Chat Bel Mail