Goedkoop tanken: 5 tips om goedkope brandstof in te slaan!


Auto’s hebben dorst. De een meer dan de ander, maar wat diesel of benzine gaat er altijd wel in. De brandstofprijzen verschillen nogal per tijd en plaats. Hoe zorgt u ervoor dat u zo voordelig mogelijk tankt? Wij helpen u met deze 5 tips een heel eind op weg!

Goedkoop tanken

1. Mijd tanken op snelwegen

Aan de snelwegen zult u geen goedkope benzine vinden. Neem daarom liever een afslag naar een dorp of stad en zoek vanaf daar een benzinepomp in de buurt. Google Maps is een prima hulpmiddel! Redt u het zo ver niet meer? Gooi dan toch aan de snelweg een paar liter naar binnen, zodat u weer wat kilometers kunt maken. Bij een ander (lees: goedkoper) tankstation kunt u de auto aftanken.

2. Ga tanken in Duitsland of België

Woont u dicht bij de grens? Dan is het zeker de moeite om eens in het buurland te gaan tanken. De benzineprijs in Duitsland of België ligt vaak lager dan de benzineprijs in Nederland. Soms bespaar je wel zo’n 20 cent per liter. Dat is de moeite waard!

3. Let op acties bij uw tankstation in de buurt

Heeft u een benzinestation in de buurt of rijdt u er dagelijks langs? Dan is het handig in de gaten te houden op welke dagen ze voordeliger zijn. Een tankstation heeft namelijk vaak een vaste dag dat tanken goedkoop is ten opzichte van een nabijgelegen pompstation. Of ze hebben speciale acties, waarbij u kunt (sparen voor) tanken met korting.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

4. Tank bij een onbemand tankstation

Bij een bemande benzinepomp betaalt u niet alleen voor de benzine. De personeelskosten zitten namelijk ook in de benzinekosten verwerkt. Onbemande tankstations of een onbemande pomp zijn voor uw portemonnee dus een stuk interessanter.

5. Download een goedkoop tanken app

Er bestaan voor goedkoop tanken apps die de actuele brandstofprijzen weergeven, zoals DirectLease Tankservice en Tanklocator. Een ander alternatief is de brandstofzoeker. Dat is een site die u laat zien waar die dag tanken goedkoop is. Zo vindt u snel het dichtstbijzijnde tankstation met de meest voordelige literprijs benzine of diesel!

Pech onderweg? Geen zorgen met onze pechhulp!

Krijgt u onderweg naar het tankstation een klapband? Of andere autopech? Met onze pechhulp wordt u snel geholpen! Benieuwd naar welke service we bieden? Bekijk dat hier.