Mensen rennen naar auto

Goedkoop tanken: 5 tips om goedkope brandstof in te slaan!

Gepubliceerd op 10-03-2021
2264 keer gelezen

Auto’s hebben dorst. De een meer dan de ander, maar wat diesel of benzine gaat er altijd wel in. De brandstofprijzen verschillen nogal per tijd en plaats. Hoe zorg je ervoor dat je zo voordelig mogelijk tankt? Wij helpen je met deze 5 tips een heel eind op weg!

1. Mijd tanken op snelwegen

Aan de snelwegen zul je een goedkope benzine vinden. Neem daarom liever een afslag naar een dorp of stad en zoek vanaf daar een benzinepomp in de buurt. Google Maps is een prima hulpmiddel! Red je het zo ver niet meer? Gooi dan toch aan de snelweg een paar liter naar binnen, zodat je weer wat kilometers kunt maken. Bij een ander (lees: goedkoper) tankstation kun je de auto aftanken.

 

goedkoop tanken tips

 

2. Ga tanken in Duitsland of België

Woon je dicht bij de grens? Dan is het zeker de moeite om eens in het buurland te gaan tanken. De benzineprijs in Duitsland of België ligt vaak lager dan de benzineprijs in Nederland. Soms bespaar je wel zo’n 20 cent per liter. Dat is de moeite waard! UPDATE: houd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten. Op dit moment (10-03-2021) is het advies om alleen naar deze landen af te reizen als het noodzakelijk is. Tanken valt niet onder een noodzakelijke reis.

 

3. Let op acties bij je tankstation in de buurt

Heb je een benzinestation in de buurt of rijd je er dagelijks langs? Dan is het handig in de gaten te houden op welke dagen ze voordeliger zijn. Een tankstation heeft namelijk vaak een vaste dag dat tanken goedkoop is ten opzichte van een nabijgelegen pompstation. Of ze hebben speciale acties, waarbij je kunt (sparen voor) tanken met korting.

 

Auto icoon

25% korting op jouw huidige autopremie?

4. Tank bij een onbemand tankstation

Bij een bemande benzinepomp betaal je niet alleen voor de benzine. De personeelskosten zijn namelijk ook in de benzineprijs verwerkt. Onbemande tankstations of een onbemande pomp zijn voor je portemonnee dus een stuk interessanter.

 

5. Download een goedkoop tanken app

Er bestaan voor goedkoop tanken apps die de actuele brandstofprijzen weergeven, zoals DirectLease en Tankservice. Een ander alternatief is de brandstofzoeker. Dat is een site die je laat zien waar die dag tanken goedkoop is. Zo vind je snel het dichtstbijzijnde tankstation met de meest voordelige literprijs benzine of diesel!

 

Pech onderweg? Geen zorgen met onze pechhulp!

Krijg je onderweg naar het tankstation een klapband? Of andere autopech? Met onze pechhulp word je snel geholpen! Voor maar 5,25 euro in de maand!

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail