Mensen rennen naar auto

De duurste auto’s ter wereld: dit zijn ze!

Gepubliceerd op 23-02-2021
15711 keer gelezen

Is windowshoppen en je vergapen aan extreem dure spullen ook jouw guilty pleasure? Autoliefhebbers opgelet: we hebben de duurste auto’s ter wereld voor je op een rijtje gezet (anno 2021). Welke zet jij op jouw verlanglijstje?

Duurste auto ooit verkocht

Ieder jaar komen er nieuwe automodellen op de markt, de een nog luxer dan de ander. Toch zijn het de oldtimers die het meeste geld in het laadje brengen. In 2018 werd de duurste auto ooit verkocht: een felbegeerde en -rode Ferrari 250 GTO uit 1962. Verkoopprijs: ruim 48 miljoen dollar (ongeveer 40 miljoen euro)!

 

Paar leuke feitjes:

  • Van deze auto zijn er maar 36 stuks gemaakt, waarvan dit nummer drie was.
  • Deze Ferrari werd gemaakt om mee te racen en kwam in 1963 en 1964 als eerste de finish over tijdens de Targa Floria autorace voor sportwagens.
  • Kleine kanttekening: deze duurste auto ter wereld werd via een veilinghuis gekocht. Er is ook bekend dat zo’n zelfde Ferarri 250 GTO bij een private deal zo’n 80 miljoen dollar (66 miljoen euro) heeft opgebracht.

 

Rode Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO

 

Duurste auto ter wereld: Bugatti La Voiture Noire

Liever een recenter model? In 2020 heeft Bugatti de La Voiture Noire uitgebracht: een sportwagen met een prijs van maar liefst 16,5 miljoen euro. En daarmee gelijk de duurste nieuwe auto ter wereld. Wat deze Bugatti zo bijzonder maakt, is dat het een echte ‘one of a kind’ is. Het model is gebaseerd op een Bugatti Type 57 SC Atlantic, waarvan er ooit maar vier zijn gemaakt. Een daarvan is tijdens de Tweede Wereldoorlog kwijtgeraakt en de La Voiture Noire is daar, als het ware, de vervanging van. Deze auto is niet alleen oogstrelend, maar heeft een W12 motor, beschikt over 1500 pk en behaalt een topsnelheid van 420 kilometer per uur! Knappe vent of vrouw die zich aan de snelheidslimieten weet te houden in dit snelheidsmonster.

 

Bugatti - La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

 

Pagani Zonda HP Barchetta: onofficieel de duurste auto ter wereld

Er wordt trouwens gefluisterd dat de Pagani Zonda HP Barchetta de duurste auto ter wereld is. Maar omdat de kosten van deze bolide nooit officieel is gecommuniceerd, kunnen de experts alleen maar raden naar het prijskaartje. Ze schatten dit model op zo’n 20 miljoen dollar. Van deze auto – met een gigantische 7,3 liter V12-motor, zijn maar drie exemplaren gemaakt. Een exclusief modelletje, dus!

 

Duurste elektrische auto ter wereld

Laten we ook de elektrische auto’s niet vergeten. Een Tesla is voor sommigen een bucketlist-doel, maar de Japanse Aspark Owl uit 2017 leert dat het veel bonter kan. Deze duurste elektrische auto moet 2,9 miljoen euro gaan kosten en dat is niet het enige extreme. De Aspark Owl heeft 2.012 pk, trekt in 1,9 seconden op naar 100 kilometer per uur en kan uiteindelijk een topsnelheid van 400 kilometer per uur rijden. Hiermee wordt maar weer bewezen dat elektrische auto’s echt geen geitenwollensokkenvoertuigen zijn.

 

Duurste auto in Nederland: Lamborghini Aventador

In ons eigen kikkerlandje zijn we ook niet vies van snelle en dure auto’s. De duurste auto in Nederland van het afgelopen jaar is de Lamborghini Aventador. Hier werd een slordige 706.000 euro voor neergelegd. Maar daar heb je dan wel 770 pk voor zodat je een maximumsnelheid van 350 kilometer per uur haalt. De Lamborghini is in een gelimiteerde oplage (van 800) uitgebracht. De Nederlander die deze auto kocht, liet dit exemplaar uitvoeren in speciale blauwe-zwarte lak, waardoor het gelijk de duurste Lamborghini Aventador van de wereld werd.

 

Lamborghini Aventador zwart blauw

Lamborghini Aventador

 

Meer leuk nieuws direct in je inbox ontvangen?

Word jij vrolijk van dit soort artikelen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Met één klik op de knop ben jij verzekerd van de handigste bespaartips, life-hacks en spraakmakende artikelen in je inbox. Gelijk al besparen? Onze autoverzekering is super voordelig, mét een goede service. En als je nu overstapt verlagen wij je huidige autopremie met 20%! Bekijk de voorwaarden en bereken direct jouw premie. 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Onze autopremie 20% lager? 

Contact

Chat Bel Mail