tuinfeest

Brandstofkosten berekenen: 5 snelle tools + tips!

Gepubliceerd op 03-07-2019
19172 keer gelezen

Benzinekosten berekenen en delen? Of gewoon benieuwd wat je maandelijks aan brandstof kwijt bent? We weten allemaal wat een volle tank kost. Maar wat kost een ritje met de auto eigenlijk? 5 handige tools om brandstofkosten te berekenen!

1. Fuelio app

Bij Fuelio voer je zelf tankbeurten (inclusief de literprijs van benzine of diesel), autoritten en de gegevens van de auto in. De ritprijs en het gemiddeld verbruik van je auto komen meteen in beeld! Bijhouden wanneer je voor het laatst getankt hebt kan ook. Handig: je kunt de gegevens makkelijk exporteren naar je pc. Ideaal bij het opgeven van je reiskosten! Let op: Fuelio is alleen beschikbaar voor Android.

 

2. Road trip app

Road trip geeft in grafieken en lijstjes een uitgebreid overzicht van de kosten per kilometer. Deze app voor iOs richt zich helemaal op de brandstofkosten. Bij elke tankbeurt vul je de prijs van de brandstof en hoeveel je hebt getankt in. Geef na elke rit aan hoeveel kilometer je hebt gereden. Bekijk daarna de kosten per dag, week of maand. Je hebt een betaalde versie van Road trip app, maar daar krijg je wel wat voor! Het minder uitgebreide Road trip lite is gratis.

 

3. Fuel Manager / Tracker

De Fuel Manager (Android) en Fuel Tracker (iOs) zijn gelijkaardige apps om je brandstofkosten te berekenen en controleren. Met behulp van grafieken en overzichtelijk weergegeven data krijg je snel inzicht in je brandstofverbruik en de kosten. En dat helemaal gratis!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

4. Easy Rit

Easy Rit helpt met het bijhouden van autoritten. De app houdt bij wanneer en hoeveel kilometers je hebt gereden. Handig als je achteraf wilt berekenen hoeveel een ritje heeft gekost! Je kunt alle ritten opslaan en achteraf je brandstofkosten berekenen. Ook is deze app voor het bijhouden van variabele reiskostenvergoeding, het voorkomen van bijtelling, en is handig (project)declaraties. 

 

5. Benzine-berekenen.nl

Geen app, maar wel heel handig: benzine-berekenen.nl. Hier vind je simpele, maar handige tools. Vul in:

 

  • Bestemming
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Brandstofkosten per liter
  • Brandstofverbruik (per 100 km)

 

Gedaan? In 1 seconde heb je je brandstofkosten berekend voor de opgegeven route. Je kunt hier ook direct het gemiddeld brandstofverbruik berekenen, door zelf de gegevens op te geven.

 

Handmatig brandstofkosten voor 2023 berekenen

Liever zelf berekenen hoeveel je aan brandstofkosten kwijt bent? Dat kan heel gemakkelijk. De kosten per kilometer zijn het aantal gereden kilometers gedeeld door de kosten van de verbruikte brandstof.

 

Brandstofkosten vooraf berekenen

Liever vooraf brandstofkosten uit je hoofd berekenen? Ook dat kan!

 

  • Veel auto’s hebben een boardcomputer die bijhoudt wat het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer is. Handig: bij de aanschaf van een auto wordt al een indicatie van het verbruik per kilometer gegeven.
  • Rijdt je auto 1 op 16 en is de literprijs voor benzine 1,75 euro? Dan kun je voor 1,75 euro ongeveer 16 kilometer rijden.

 

Let op: rijgedrag en rijomgeving hebben invloed op het verbruik. Veel stadsritjes, hard rijden, veel remmen of rijden met een caravan of aanhanger? Houd dan rekening met een paar euro’s extra!

 

Autokosten besparen in 2023? Verlaag je autopremie bij ons!

Met onze autoverzekering ben je uitstekend verzekerd tegen een lage premie. Stap je over? Dan verlagen we je huidige premie met 20% (zie voorwaarden). Je overstap regelen wij gratis en snel!

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail