Brandstofkosten berekenen: 5 snelle tools + tips!


Benzinekosten berekenen en delen? Of gewoon benieuwd wat u maandelijks aan brandstof kwijt bent? We weten allemaal wat een volle tank kost. Maar wat kost een ritje met de auto eigenlijk? 5 handige tools om brandstofkosten te berekenen!

Brandstofkosten berekenen

1. Fuelio

Bij Fuelio voert u zelf tankbeurten (inclusief de literprijs van benzine of diesel), autoritten en de gegevens van de auto in. De ritprijs en het gemiddeld verbruik van uw auto komen meteen in beeld! Bijhouden wanneer u voor het laatst getankt heeft kan ook. Handig: u kunt de gegevens makkelijk exporteren naar uw pc. Ideaal bij het opgeven van uw reiskosten! Let op: Fuelio is alleen beschikbaar voor Android.

2. Road trip

Road trip geeft in grafieken en lijstjes een uitgebreid overzicht van de kosten per kilometer. Deze app voor iOs richt zich helemaal op de brandstofkosten. Bij elke tankbeurt vult u de prijs van de brandstof en hoeveel u heeft getankt in. Geef na elke rit aan hoeveel kilometer u heeft gereden. Bekijk daarna de kosten per dag, week of maand. Road trip kost 7,99 euro, maar daar krijg je wel wat voor! Het minder uitgebreide Road trip lite is gratis.

3. Fuel Manager / Tracker

De Fuel Manager (Android) en Fuel Tracker (iOs) zijn gelijkaardige apps om uw brandstofkosten te berekenen en controleren. Met behulp van grafieken en overzichtelijk weergegeven data krijgt u snel inzicht in uw brandstofverbruik en de kosten. En dat helemaal gratis!

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

4. Easy Rit

Easy Rit helpt met het bijhouden van autoritten. De app houdt bij wanneer en hoeveel kilometers u heeft gereden. Handig als u achteraf wilt berekenen hoeveel een ritje heeft gekost! U kunt alle ritten opslaan en achteraf uw brandstofkosten berekenen.

5. Benzinekosten-berekenen.nl

Geen app, maar wel heel handig: benzinekosten-berekenen.nl en benzine-berekenen.nl. Hier vindt u simpele, maar handige tools. Vul in:

  • Bestemming
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Brandstofkosten per liter
  • Brandstofverbruik (per 100 km)

Gedaan? In 1 seconde heeft u uw brandstofkosten berekend voor de opgegeven route. U kunt hier ook direct het gemiddeld brandstofverbruik berekenen, door zelf de gegevens op te geven.

Handmatig brandstofkosten berekenen

Liever zelf berekenen hoeveel u aan brandstofkosten kwijt bent? Dat kan heel gemakkelijk. De kosten per kilometer zijn het aantal gereden kilometers gedeeld door de kosten van de verbruikte brandstof.

Brandstofkosten vooraf berekenen

Liever vooraf brandstofkosten uit uw hoofd berekenen? Ook dat kan!

  • Veel auto’s hebben een boardcomputer die bijhoudt wat het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer is. Handig: bij de aanschaf van een auto wordt al een indicatie van het verbruik per kilometer gegeven.
  • Rijdt uw auto 1 op 16 en is de literprijs voor benzine 1,75 euro? Dan kunt u voor 1,75 euro ongeveer 16 kilometer rijden.

Let op: rijgedrag en rijomgeving hebben invloed op het verbruik. Veel stadsritjes, hard rijden, veel remmen of rijden met een caravan of aanhanger? Houd dan rekening met een paar euro’s extra!

Extra kosten besparen? Kies de Promovendum autoverzekering

Met onze autoverzekering bent u uitstekend verzekerd tegen een lage premie. Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap regelen wij gratis en snel!