tuinfeest

Baby verkouden? 5 tips die van liefde overstromen!

Gepubliceerd op 04-01-2018
55785 keer gelezen

Gemiddeld zijn baby's wel 12 keer per jaar verkouden. Gewoon omdat ze vatbaar zijn voor elk virus dat voorbij komt. Ze zijn te klein om zo’n goed immuunsysteem te hebben als wij ‘grote mensen’. Maak je geen zorgen en verwen je zoon of dochter goed. Kun je wel wat tips gebruiken? Mooi, die hebben wij voor je!

5 to do's als je baby verkouden is

 

1. Maak een zoutoplossing voor je baby

Als je baby een verstopte neus heeft, zijn de zakdoekjes niet aan te slepen. Zodra die waterige oogjes jouw kant op kijken, wil je iets kunnen doen! Weet je wat helpt tegen een verstopte neus? Een zoutoplossing! Zout helpt om slijm te verminderen en zorgt ervoor dat je beter kan ademhalen. Zo maak je een zoutoplossing: kook 250 ml water en voeg een theelepel zout toe. Daarna even af laten koelen. Stop het in een potje, plak er eventueel een sticker ‘zoutoplossing baby’ op en klaar. Hoe druppel je het in de neus? Bijvoorbeeld via een pipetje. Niet echt fijn, maar wel effectief!

 

2. Leg een ui in de slaapkamer tegen verkoudheid

Als je een ui snijdt, springen de tranen in je ogen. Gelukkig werkt een ui niet alleen als tranentrekker. Het helpt namelijk ook goed tegen verkoudheid! Een ui maakt de luchtwegen vrij en zorgt ervoor dat je weer via je neus kan ademen. Leg daarom naast het bedje van je baby een in tweeën gesneden ui. Ruikt de kamer de volgende ochtend naar uiensoep? Zet de ramen even open. Frisse lucht doet wonderen! Uiteraard wel zonder de aanwezigheid van je baby.

 

Auto icoon

Met een lagere autopremie de winter in?

3. Baby verkouden? Ga niet te vaak naar buiten!

Ok, dit klinkt misschien een beetje stellig. Maar als je baby echt verkouden is, kun je beter zo min mogelijk naar buiten met de kleine. Let trouwens ook op dat je je kindje niet te warm aankleedt. Vaak hebben baby’s verhoging bij verkoudheid en als ze dan ook dikke lagen kleding aanhebben wordt het echt te heet. Katoenen kleding is perfect (lekker luchtig en comfortabel)!

 

4. Drinken, drinken, drinken

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt. Omdat je baby verkouden is, drinkt hij of zij minder. Reden: baby’s ademen bijna altijd door hun neus tijdens het eten. Als je een verstopte neus hebt, wordt dat bijna een ‘mission impossible.’ Maar: de aanhouder wint. Probeer je kindje zoveel mogelijk te laten drinken. Ze verliezen namelijk meer vocht door hun verkoudheid. Weten wanneer heeft je baby genoeg heeft gedronken? Bij 6 natte luiers per dag, volgens het Voedingscentrum. Toch handig om te weten!

 

5. Tover alles schoon

Nu we het toch over luiers hebben. Wanneer je baby verkouden is, zit het snot vaak overal. Het klinkt niet fris, maar het is een feit! Precies daarom is het belangrijk om alles goed schoon te houden. Pak een snoetenpoetser en tover een schoon gezichtje en blinkende handjes tevoorschijn! Zo verklein je ook het besmettingsgevaar voor andere kindjes. Anders is zo heel de creche verkouden. Verschoon het bedje ook vaker dan normaal.

 

baby verkouden tips

 

Bezorgd?

Als je echt bezorgd bent kun je natuurlijk ook langs de huisarts gaan. In deze gevallen in elk geval:

 

  • als je baby al een etmaal verhoging heeft (boven de 38 graden);
  • als je baby het erg benauwd heeft (bijvoorbeeld piepende ademhaling);
  • als je baby veel te weinig drinkt/eet en erg suf is.

 

Ook jij verkouden? 

Ben jij naast je baby ook zelf verkouden? Lees wat je kan doen tegen verkoudheid

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail