Autoschade? Dit moet u doen!


Een ongeval kan iedereen overkomen, hoe voorzichtig u ook bent. Waar moet u op letten als u autoschade heeft? En hoe helpt Promovendum u weer op weg?

Autoschade Promovendum

Autoschade door aanrijding

Breng bij een ongeval altijd eerst uzelf en uw medepassagiers in veiligheid. Waarschuw de hulpdiensten wanneer er gewonden zijn. Wanneer het ‘slechts’ gaat om materiële schade, komt de politie over het algemeen niet naar de plaats van de aanrijding. Als iedereen in veiligheid is, is het tijd om u te concentreren op de afwikkeling van de schade. Heeft u autoschade door een aanrijding met een andere partij? Vul dan gezamenlijk ter plaatse het schadeformulier in en vergeet dit niet te ondertekenen. Wil de bestuurder niet meewerken, noteer dan in ieder geval het kenteken.

Tip: maak foto’s van de schade en de situatie. Die komen goed van pas bij de afhandeling van de schade. Noteer daarnaast de gegevens van eventuele getuigen.

Melding autoschade

Is uw auto verzekerd bij Promovendum en heeft u schade? Dan is het belangrijk dat u snel contact met ons opneemt via 078 648 13 18. U kunt ook online uw schade melden. Onze schadespecialisten nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op en leggen u precies uit hoe de schadeafhandeling verder verloopt.

Acute hulp

Kunt u niet meer verder rijden en heeft u direct hulp nodig? Bel dan onze Schade Alarm Service: 078 648 13 23 (24/7 bereikbaar). Indien nodig schakelen wij de sleepdienst in. Hoe dan ook, we zorgen er altijd voor dat u uw weg weer snel kunt vervolgen!

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Autoschade repareren

Als verzekerde bij Promovendum kunt u gratis gebruikmaken van onze Schade Alarm Service. Wij werken hiervoor samen met schadeherstelbedrijven die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Heeft u schade?

  • Uw auto wordt thuis, op uw werk of waar u maar wilt opgehaald. Zo hoeft u geen vrij te nemen of afspraken te verzetten.
  • U krijgt direct gratis vervangend vervoer.
  • De gerepareerde auto leveren we af op de door u gekozen locatie.
  • Voor de reparatie gebruiken we originele onderdelen, waarop u 4 jaar garantie heeft.
  • Daarnaast betaalt u minder of zelfs geen eigen risico.

Wilt u uw auto bij een niet-aangesloten herstelbedrijf laten repareren? Dat kan uiteraard, maar is voor u minder voordelig.

Verzekerd in binnen- en buitenland!

U kunt in zowel Nederland als daarbuiten rekenen op de hulp van Promovendum: uw auto is verzekerd in alle landen die op uw groene kaart staan vermeld. Daarnaast vindt u op de groene kaart het telefoonnummer van de Schade Alarm Service en andere belangrijke gegevens. Wilt u weten waarvoor u de groene kaart nog meer nodig heeft? Lees dan dit artikel.

Wij wensen u veel veilige kilometers toe!