tuinfeest

5 tips voor een leuke meivakantie thuis

Gepubliceerd op 21-04-2020
2162 keer gelezen

Het is bijna meivakantie! Door de coronacrisis wordt de meivakantie anders dan normaal. Geen weekendje weg, dagje naar een pretpark of Koningsdag zoals we dit gewend zijn. 5 tips voor deze thuisblijfvakantie met kinderen.

Vier woningsdag!

Geen vrijmarkten, optredens, Koningsspelen of andere leuke evenementen. We vieren Koningsdag 2020 thuis. Corona maakt van Koningsdag dit jaar Woningsdag! Het officiële nationale dagschema van ‘Woningsdag’:

 

9:45 tot 10:00 - Gezamenlijk de klokken luiden
10:00 - Nationale Aubade met het Wilhelmus
10:10 - NOS zendt uitzendingen voorgaande Koningsdagen uit
15:00 tot 16.00 - Artiesten treden op voor ouderen overal in Nederland
16:00 - Nationale Toost

 

Digitale kleedjesmarkt

Een ander onderdeel van Woningsdag is de online vrijmarkt die om 12:00 start, oftewel een digitale kleedjesmarkt. Verkoop online jouw spulletjes. Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Je kunt wel alvast samen met de kinderen aan de slag om kleding en speelgoed uit te zoeken.

 

Online naar de dierentuin

Natuurlijk zijn alle dierentuinen op dit moment gesloten. Om een alternatief te bieden, kan je bij veel dierentuinen online een kijkje nemen. Volg bijvoorbeeld het YouTubekanaal van Diergaarde Blijdorp.

 

Ook leuk: de rangers van de Beekse Bergen gaan online lessen verzorgen voor basisschoolkinderen. Op dinsdag en donderdag kunnen kinderen ’s ochtends inschakelen voor een echte biologieles op de ‘Safari School’.

 

Afbeelding meivakantie

 

Thuis theater kijken

Net als de dierentuin, zijn ook de theaters nu gesloten. Maar gelukkig gaan veel voorstellingen wel door. Alleen nu in jouw eigen thuistheater! Theaters hebben deze voorstellingen online beschikbaar gemaakt. Bijvoorbeeld het Maaspodium (Rotterdam), Theater Het Laagland (Sittard) en Het Nationale Theater (Den Haag).

 

Meer online theatertips? Een handige lijst met alle tips vind je in de Theaterkrant. Voor jong en oud!

 

Vakantie-eten

Haal ijsjes in huis of ontbijt zoals je dit op vakantie ook doet. Eindig je jouw vakantie normaal gesproken bij een fast-foodrestaurant? Rij er nu dan ook naartoe. Veel van hen hebben een drive-thru. En de meeste hiervan zijn gewoon nog open.

 

Meer tips of suggesties voor thuis? Eerder deelden we al 12 anti-verveeltips.

 

Een fijne meivakantie!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail