tuinfeest

15 vakantietips 2019: auto, vliegen en een veilig huis!

Gepubliceerd op 15-07-2019
1350 keer gelezen

Vakantie! Alles geregeld, en je bent klaar om te gaan genieten. Maar wacht, er zijn toch nog een aantal risico’s waar je tegen aan kan lopen tijdens je vakantie. Benieuwd welke? Lees onderstaande tips en ga met een gerust gevoel op vakantie!

 

De 5 beste vakantietips voor autoreizigers in 2019

 

 1. Parkeerplaatsen zijn voor dieven een geliefd jachtterrein. Parkeer daarom je auto altijd op een plek die voor iedereen goed zichtbaar is. Kies ’s avonds een parkeerplek met goede verlichting, bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. Laat daarnaast je auto nooit onafgesloten achter, al is het maar voor eventjes. Zorg liever dat er bij tussenstops altijd iemand bij de auto blijft.
 2. Laat je autosleutels niet in je jas zitten als je deze in een openbare ruimte ophangt.
 3. Controleer regelmatig de bandenspanning van je auto. Vooral wanneer je zwaar beladen met personen en bagage op vakantie gaat. Check dan meteen of alle verlichting naar behoren werkt en of tegenliggers niet verblind worden.
 4. Download de groene kaart via Mijn Promovendum, zodat je ook in het buitenland kan aantonen dat je auto verzekerd is. In veel landen is dit niet meer verplicht, maar in geval van nood, is een digitale versie zeker aan te raden!
 5. Regel een goede pechhulp, want dan ben je goed voorbereid als je autopech krijgt tijdens de vakantie. Promovendum biedt pechhulp voor een lage premie en heeft ook dekking binnen Europa!

 

vakantietips 2019 auto en vliegen

 

De 5 beste tips in 2019 voor vliegvakanties

 

 1. Vermeld op je kofferlabel niet je huisadres maar bijvoorbeeld alleen je telefoonnummer, e-mailadres of het ANVR-nummer van je boekingskantoor. Met deze gegevens kunnen inbrekers niets, maar je wordt wel gewaarschuwd indien je vermiste bagage is opgespoord. Een andere oplossing is een ingesloten kofferlabel.
 2. Zorg dat je koffers goed herkenbaar zijn en dat deze niet per ongeluk kunnen worden verwisseld. Ook kun je je koffers op het vliegveld laten sealen, zodat deze tijdens de reis niet open kunnen gaan.
 3. Neem je waardevolle spullen en medicijnen mee in je handbagage. Benieuwd of je een doktersvoorschrift of verklaring nodig hebt? Lees hier alles over medicijnen in het buitenland.
 4. Ingecheckte koffer of tas beschadigd of vermist? Laat dan altijd een PIR (Property Irregularity Report) of een verklaring door de vervoersmaatschappij opmaken. Vraag hiervan een schriftelijk bewijs: deze heb je in de meeste gevallen voor je schadeclaim nodig.
 5. Snel door de securitycheck heen? Kies dan voor de rij waar de ‘mannen in pakken’ staan. Zij reizen licht en zijn er vaak zo doorheen!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

De 5 beste vakantietips in 2019 voor een veilig huis

 

 1. Voorkom een onbewoonde aanblik van je woning wanneer je op vakantie bent. Laat gordijnen open, zorg ervoor dat er regelmatig verlichting brandt, bijvoorbeeld door middel van een tijdklok, of vraag of je buren hun (tweede) auto op je oprit willen parkeren.
 2. Laat buren of kennissen weten dat je weg bent en geef hen een huissleutel zodat zij bij eventuele calamiteiten je huis kunnen betreden. Kunnen ze ook meteen je brievenbus legen en de plantjes water geven ;) Tip: inbrekers zetten als trucje een klein stokje rechtop tegen de deur of raamkozijn. Wanneer dit na enkele dagen nog steeds zo staat, weten zij dat de bewoners voor langere tijd afwezig zijn. Laat je buren hierop letten. Voor meer inbraakpreventietips, kijk hier.
 3. Ruim je tuin op. Zet tuinmeubelen, trapjes en vuilcontainers in de schuur, garage of afgesloten achtertuin. Zo kunnen inbrekers ze niet gebruiken om naar binnen te klimmen en is je tuinset beschermd tegen brandgevaar bij blikseminslag.
 4. Trek stekkers uit het stopcontact of zet de schakelaar uit. Hiermee bespaar je energie, wat goed voor de portemonnee en het milieu is. Dit is zeker belangrijk bij apparaten waar een accu in zit, zodat ze niet kunnen doorbranden.
 5. Sluit de hoofdkraan wanneer je voor langere tijd op vakantie bent. Hiermee verklein je de kans op lekkage.

 

Onze laatste vakantietip...

…regel voor vertrek een voordelige reisverzekering bij Promovendum. Bij ons ben je uitgebreid verzekerd voor een zonnige prijs! Niet alleen je vakanties, maar ook je weekendjes weg zijn verzekerd. Bereken je premie in 1 minuut en sluit direct af. Dan kun je met een gerust gevoel op vakantie. Geniet ervan!

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail