Mensen rennen naar auto

Waarom is het niet slim om een auto op naam van de ouders te verzekeren, als het kind hoofdbestuurder is?

Voor kinderen in de leeftijdscategorie 17 tot 24 jaar, geldt vaak een verhoogde premie. Daarom wordt er soms voor gekozen om de auto op naam van een van de ouders te verzekeren. Dit kan vervelende consequenties hebben:

 

  • Wanneer blijkt dat bovenstaande het geval is, zou de verzekering niet op dezelfde voorwaarden zijn geaccepteerd. De premie wordt namelijk berekend op basis van de leeftijd van de hoofdbestuurder. De verzekeraar kan daarom de verzekering opzeggen. Daarnaast kan eventueel uitbetaalde schade op de ouders verhaald worden.
  • Er wordt bij beëindiging ook melding gemaakt in een centraal register. Hierdoor kan het afsluiten van een nieuwe verzekering ergens anders problemen opleveren.
  • Wanneer de zoon of dochter later zelf een auto wil verzekeren, kan de opgebouwde korting niet worden overgenomen. Hij of zij bouwt geen schadevrije jaren op. Deze staan namelijk op naam van een van de ouders. In de eerste jaren betaalt jouw kind dus minder premie, maar per saldo wordt er uiteindelijk langere tijd een hogere premie betaald. 

 

Wil je jouw autoverzekering na het lezen van bovenstaande informatie wijzigen? Of heb je interesse in een nieuwe autoverzekering? Neem dan contact met ons op via 078 648 13 00 of stel jouw vraag online.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail