Mensen rennen naar auto

Hoe vraag ik een groene kaart aan voor mijn caravan?

Een groene kaart voor je caravan of aanhanger is zo geregeld via Mijn Promovendum. Je kan deze aanvragen via je autoverzekering. Vul de gegevens in en je kan de groene kaart direct downloaden. Als je wil, kan je deze ook per e-mail ontvangen. Als je de groene kaart op je telefoon opslaat, heb je deze altijd bij de hand. Wil je de kaart printen? Dan volstaat een gewone print op wit papier. Bekijk hier voor welke landen je een geprinte groene kaart, voor auto en/of caravan, nodig hebt. 

 

Caravan of aanhanger zwaarder dan 750 kg?

Als jouw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg, heeft deze een eigen kenteken nodig. Voor caravans met een eigen kenteken is de groene kaart verplicht in Polen, Duitsland en Spanje. Ook wordt deze kaart aangeraden in Portugal en Kroatië. De groene kaart voor je caravan of aanhanger is al verplicht als je door deze landen rijdt om jouw (vakantie)bestemming te bereiken. 

 

Caravan of aanhanger lichter dan 750 kg?

Dan heeft jouw caravan geen apart kenteken en hoef je hiervoor geen aparte groene kaart aan te vragen. De groene kaart van jouw auto is ook het internationale verzekeringsbewijs van de aanhangwagen of caravan. De groene kaart download je eenvoudig via Mijn Promovendum. Heb je de papieren versie nodig? Deze mag je zelf printen in zwarte letters op wit papier. 

 

Wist je dat jouw caravan of aanhanger alleen WA-dekking heeft? Schade aan je caravan of aanhanger is dus niet verzekerd.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail