Mensen rennen naar auto

Hoe vraag ik een groene kaart aan voor mijn caravan?

Je kunt een groene kaart voor jouw caravan of aanhanger aanvragen door telefonisch contact met ons op te nemen via 078 648 13 00 of per e-mail. Je ontvangt de groene kaart binnen enkele dagen per post. Vergeet niet zelf nog even het kenteken van de caravan of aanhanger op de groene kaart te vermelden.

 

Caravan of aanhanger zwaarder dan 750 kilo?

Als jouw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg heeft deze een eigen kenteken nodig. Voor caravans met een eigen kenteken is de groene kaart verplicht in Polen, Duitsland en Spanje. Ook wordt deze kaart aangeraden in Portugal en Kroatië. Let op: de groene kaart is al verplicht als je door deze landen rijdt om jouw (vakantie)bestemming te bereiken. 

 

Caravan of aanhanger lichter dan 750 kilo?

Dan heeft jouw caravan geen apart kenteken en hoef je hiervoor geen aparte groene kaart aan te vragen. De groene kaart van jouw auto is ook het verzekeringsbewijs van de aanhangwagen of caravan. De groene kaart download je eenvoudig via Mijn Promovendum. Heb je de papieren versie nodig? Deze mag je zelf printen in zwarte letters op wit papier. 

 

Wist je dat jouw caravan of aanhanger alleen een WA-dekking heeft? Schade aan je caravan of aanhanger is dus niet verzekerd.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail