Mensen rennen naar auto

Eerste autoverzekering: waar moet ik op letten?

Heb je jouw eerste auto gekocht? Dan ben je verplicht deze minimaal WA te verzekeren, maar je kan ook kiezen voor WA Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering. Bij Promovendum kan je vanaf 22 jaar een autoverzekering afsluiten. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van je eerste autoverzekering? Wij geven jou een paar tips:

 

  • Zet de autoverzekering van jouw eerste auto altijd op je eigen naam. Zo kan je direct beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Bij een volgende auto profiteer je dan van een mooie korting op je autopremie!
  • Een tweedehandse auto kan er soms voor zorgen dat de premie van je eerste autoverzekering goedkoper uitvalt. Zo hangt jouw autopremie onder andere af van de nieuwwaarde van de auto. Hoe kleiner, lichter en goedkoper de auto, hoe lager de premie van jouw eerste autoverzekering zal zijn.
  • Soms kan het voordeliger zijn om relatief kleine schades niet te verhalen op jouw eerste autoverzekering. Je levert dan namelijk geen schadevrije jaren in, waardoor dit niet ten koste gaat van de korting op je autopremie. Wij kijken hiervoor graag met je mee op het moment dat je een schade hebt.

 

Voordelig jouw eerste autoverzekering afsluiten? Bij Promovendum bieden wij een extra lage premie. Dit komt omdat onze doelgroep, hoger opgeleiden, gemiddeld minder schade heeft. Benieuwd? Bereken je premie in 1 minuut of bel 078 648 13 13.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail