Gebarsten voorruit

Sterretje of barst in voorruit? Hallo autoverzekering!

Een sterretje of barst in de voorruit? Dat kan iedere autobezitter overkomen! Lees wat de belangrijkste verschillen zijn en ontdek wat je aan een autoverzekering hebt bij ruitschade. Goed om te weten: wanneer je nu naar ons overstapt, verlagen we je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). 

Onze autopremie 20% lager? 

Soorten ruitschade

Sterretje in voorruit


  • Herstel niet direct nodig
  • Eenvoudig te repareren
  • Repareren kost ongeveer 85 euro

Barst in autoruit


  • Wachten met repareren afgeraden
  • Hele autoruit vervangen
  • Kosten gemiddeld 550 euro
Voorruit met sterretje icoon

Sterretje in voorruit

Pats! De meest voorkomende oorzaak van een sterretje in de voorruit, is een opvliegend steentje op de snelweg. Rijd je er te lang mee door? Dan kan er een barst ontstaan. In het ergste geval moet je hele voorruit vervangen worden. Kosten voor het repareren van een sterretje in voorruit: ongeveer 85 euro.

Voorruit met barst icoon

Barst in autoruit

Bij een flinke barst of scheur moet de autoruit volledig vervangen worden. Kosten? Ongeveer 550 euro, afhankelijk van het type auto dat je rijdt. Door nieuwe technieken wordt reparatie of vervangen van ruiten nóg duurder. Denk aan projectie van je boardcomputer in de voorruit, of autoruiten die geschikt zijn voor regensensoren.

Ons advies:
"Laat autoruitschade op tijd herstellen én kies een uitgebreidere autoverzekering als je het vergoed wilt krijgen."

Dekkingen ruitschade auto

WA
Beperkt Casco
Allrisk
Sterretje in je ruit

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je geen eigen risico (in plaats van 250 euro bij een niet aangesloten herstelbedrijf). Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op jouw polis.

WA autoverzekering niet voldoende

Niet elke autoverzekering dekt autoruitschade. Met alleen een WA autoverzekering draai je zelf voor de kosten op. Geen ramp bij een klein sterretje. Bij ernstige ruitschade kunnen de kosten wél in de papieren lopen.

WA+ of Allrisk verzekerd? Geen zorgen!

Goed verzekerd zijn bij een sterretje of barst in je voorruit? Kies voor een WA + Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering. Bij deze verzekeringen worden reparatie en het vervangen van de autoruit vrijwel altijd vergoed.

Extra service bij Promovendum!

We werken samen met de beste schadeherstellers. Een sterretje bij hen laten repareren is dan gratis! Ook is het vervangen van autoruiten hier voordeliger. Je kunt terecht bij meer dan 100 servicepunten in het hele land. Vaak dezelfde dag nog!

Autoruitschadeservice

Meld je autoruitschade. Dat kan het makkelijkste online via Mijn Promovendum of bel onze Autoruitschadeservice: 078 648 13 19. Wij checken direct je dekking en zoeken een herstelbedrijf bij jou in de buurt.

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk uitgebreide voorwaarden.

Auto rijdt langs velden

Benieuwd naar onze lage autopremie?

Bereken dan direct jouw premie! Als je nu overstapt naar Promovendum verlagen we jouw huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden).

Contact

Chat Bel Mail