Gebarsten voorruit

Sterretje of barst in voorruit? Hallo autoverzekering!

Een sterretje of barst in de voorruit? Dat kan iedere autobezitter overkomen! Lees wat de belangrijkste verschillen zijn en ontdek wat je aan een autoverzekering hebt bij ruitschade. Nog geen klant bij ons? Check dan meteen of jouw autopremie omlaag kan!

Onze autopremie 25% voordeliger?

Soorten ruitschade

Sterretje in voorruit


  • Herstel niet direct nodig
  • Eenvoudig te repareren
  • Repareren kost ongeveer 85 euro

Barst in autoruit


  • Wachten met repareren afgeraden
  • Hele autoruit vervangen
  • Kosten gemiddeld 550 euro
Voorruit met sterretje icoon

Sterretje in voorruit

Pats! De meest voorkomende oorzaak van een sterretje in de voorruit, is een opvliegend steentje op de snelweg. Rijd je er te lang mee door? Dan kan er een barst ontstaan. In het ergste geval moet je hele voorruit vervangen worden. Kosten voor het repareren van een sterretje in voorruit: ongeveer 85 euro.

Voorruit met barst icoon

Barst in autoruit

Bij een flinke barst of scheur moet de autoruit volledig vervangen worden. Kosten? Ongeveer 550 euro, afhankelijk van het type auto dat je rijdt. Door nieuwe technieken wordt reparatie of vervangen van ruiten nóg duurder. Denk aan projectie van je boardcomputer in de voorruit, of autoruiten die geschikt zijn voor regensensoren.

Ons advies:
"Laat autoruitschade op tijd herstellen én kies een uitgebreidere autoverzekering als je het vergoed wilt krijgen."

Dekkingen ruitschade auto

WA
WA+
Allrisk
Sterretje en ruitvervanging

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je bij ruitvervanging 75 euro eigen risico in plaats van 150 euro. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op je polis.

WA autoverzekering niet voldoende

Niet elke autoverzekering dekt autoruitschade. Met alleen een WA autoverzekering draai je zelf voor de kosten op. Geen ramp bij een klein sterretje. Bij ernstige ruitschade kunnen de kosten wél in de papieren lopen.

WA+ of Allrisk verzekerd? Geen zorgen!

Goed verzekerd zijn bij een sterretje of barst in je voorruit? Kies voor een WA+ (beperkt casco) of Allrisk autoverzekering. Bij deze verzekeringen worden reparatie en het vervangen van de autoruit vrijwel altijd vergoed.

Extra service bij Promovendum!

Een sterretje laten repareren kost jou niets en je krijgt 7 jaar garantie op een vervangen autoruit. Nog fijner: schade wordt gerepareerd door de beste herstelbedrijven. Je kunt terecht bij meer dan 100 servicepunten in het hele land. Vaak dezelfde dag nog!

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk uitgebreide voorwaarden.

Auto rijdt langs velden

25% korting op je huidige autopremie?

Contact

Chat Bel Mail