Mensen rennen naar de auto

Zo verklein je de kans op autodiefstal

Gepubliceerd op 08-09-2022

Stel je voor dat je ’s ochtends de deur uitstapt om naar je werk te gaan, en je auto staat niet meer op z’n plek… Super vervelend! Tips om de kans op autodiefstal te verkleinen.

Onze autopremie 20% lager? 

Let op je gedrag

  • Parkeer op een zichtbare plek: zet je auto op een plek die goed verlicht is, en zichtbaar is vanaf de weg. Vermijd verlaten en donkere parkeerplaatsen.
  • Sluit de auto goed af: het lijkt misschien een open deur. Doe je auto altijd goed op slot. Check dit nog even voordat je bij de auto wegloopt.
  • Haal kostbare spullen uit de auto: wist je dat dieven elektronica kunnen opsporen? Ook als de apparaten uit staan. Laat je telefoon of laptop dus nooit in je auto liggen! Laat ook de autopapieren (kentekenbewijs) niet achter.
Vrouw stapt uit auto

Pas op met een keyless entry-sleutel

Heeft jouw auto een keyless entry-systeem? Bewaar de autosleutel dan minimaal 6 meter van de voordeur vandaan. Anders kunnen dieven het signaal van de sleutel opvangen en kopiëren. Tip: koop een beschermhoesje of speciaal metalen doosje voor je keyless entry-sleutel. Hiermee kan jouw autosleutel niet meer vanaf een afstand uitgelezen worden.

Beveiliging

Aansprakelijkheid zelfrijdende auto

Grafeer het kenteken in de autoruit

Het doorverkopen van je auto wordt een stuk lastiger als het kenteken in je autoruit gegrafeerd staat. Bij het doorverkopen verwisselen dieven namelijk de kentekenplaten. Wanneer ze ook de autoruiten moeten verwisselen, wordt je auto een stuk minder aantrekkelijk.

gps telefoon

Installeer een track & tracesysteem

Heeft jouw auto geen track & tracesysteem? Dan kan je zelf een GPS tracker voor je auto kopen. Daarmee kan je via een app precies zien waar je auto is. De tracker plaats je heel eenvoudig in je auto met een magneet. Ook handig als je weer eens bent vergeten waar je jouw auto hebt geparkeerd 😉.

autodiefstal

Bouw een gecertificeerd alarmsysteem in

Een goed beveiligde auto slaat een dief liever over. Het uitschakelen van een alarmsysteem kost te veel tijd. En een alarm met knipperlichten is toch wel het beste afschrikmiddel tegen inbraak en diefstal. Zorg ervoor dat het alarmsysteem voldoet aan het SCM (Stichting Certificering Motorijtuigbeveiliging). Laat met een sticker op de ruit zien, dat jouw auto is voorzien van een alarminstallatie.

Mensen rennen naar auto

Verzeker je auto goed

Diefstal is helaas niet altijd te voorkomen. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent. Kies voor een autoverzekering van Promovendum. Is je auto toch gestolen? Lees wat je moet doen. Goed om te weten: 57% van de gestolen auto’s is binnen een week weer terecht!

Contact

Chat Bel Mail