Vrouw heeft pech met auto

Wat te doen bij autopech?

Gepubliceerd op 12-10-2022

Laatste update: 12 oktober 2022. Je hebt straks die belangrijke afspraak. Je bent goed voorbereid, stapt in je auto, start de motor en…er gebeurt niets! Accu leeg. Een van de meest voorkomende oorzaken van autopech. Het overkomt jaarlijks een kwart van de Nederlanders. Wat moet je doen als je autopech hebt?

 

1. Zoek een veilige plek

Probeer in geval van pech op een rustige manier tot stilstand te komen en niet in paniek te raken. Houd het overige verkeer goed in de gaten. Kies een veilige plek, zoals de berm of de vluchtstrook. Zet je auto op de handrem en doe de alarmlichten aan.

 

2. Stap uit de auto

Stap voorzichtig uit, aan de kant waar geen verkeer voorbij komt. Trek een reflecterend veiligheidsvestje aan en plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van de achterkant van je auto. Neem vervolgens afstand van het verkeer, door bijvoorbeeld achter de vangrail te gaan staan. Blijf dus niet in de auto zitten!

 

wat te doen bij autopech

 

3. Bel je pechhulpverlener

Probeer niet zelf je auto te repareren. Neem in plaats daarvan contact op met je pechhulpverlener. Geef je locatie door (met GPS) en wacht totdat de hulptroepen arriveren.

 

Voordelige pechhulp van Promovendum

Snel, veilig en goed geholpen worden: dat is wat je wilt in geval van pech. Promovendum werkt daarom samen met de grootste alarmcentrale in Europa met meer dan 30 jaar ervaring. De voordelen van de Promovendum pechhulpverzekering:

 

  • binnen 30 minuten ter plaatse;
  • 24/7 hulp;
  • kosteloos vervangend vervoer;
  • een zeer lage premie;
  • pechhulp in eigen woonplaats en heel Europa (Europadekking).

 

Voordelige pechhulp?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail