Mensen rennen naar auto

Subsidie 2023 oplaadpunt elektrische auto aan huis: zo zit het!

Gepubliceerd op 10-01-2023

De ontwikkeling van elektrische auto’s is in een stroomversnelling geraakt. Je ziet steeds meer laadpalen. Heb jij een elektrische auto? Dan kijk je misschien ook reikhalzend uit naar een eigen laadpaal. Maar krijg je in 2023 een subsidie voor een laadpaal? En als je er eentje bij je bedrijf wil laten plaatsen? Lees het in 3 minuten, ook hoe het zit met publieke oplaadpunten.

 

Wat kost een elektrische laadpaal aan huis in 2023?

Een oplaadpunt op eigen terrein kost inclusief graafwerkzaamheden en ombouwen van je meterkast al snel zo’n 2.000 euro. Uiteraard hangt het af van type laadpaal, de locatie en hoe complex het is om je laadpaal te laten installeren.

 

Subsidie laadpaal elektrische auto 2023

Een paar duizend euro betalen voor een eigen laadpaal is een flinke investering. Daarom zou een subsidie fijn zijn. Maar is die er ook? Wij hebben de subsidies voor laadpalen thuis, voor je bedrijf en in de publieke ruimte voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij snel hoe je voordelig een laadpaal kan bemachtigen.

 

Subsidie laadpaal thuis? Niet op naam!

Helaas. In 2023 is er op landelijk niveau geen subsidie voor particulieren die een laadpaal aan huis willen. Je bent voor de overheid een particulier wanneer het oplaadpunt op ‘persoonlijke titel’ wordt aangeschaft. Simpel gezegd: op jouw naam. Betekent dit dat je een streep kan zetten door je laadpaal dichtbij huis? Zeker niet! Ook zonder subsidie kan je elektrische laadpaal in de buurt van je huis regelen.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Laadpaal gemeente vaak gratis te plaatsen!

Bij heel veel gemeenten kan je een openbare laadpaal aanvragen. De elektrische laadpaal wordt kosteloos geplaatst. Misschien wel bij jou voor de deur! In 2023 kan je in 78 gemeentes in Noord-Brabant en Limburg een gratis laadpaal aanvragen. Gemeente Eindhoven streeft er bijvoorbeeld naar dat een elektrische auto binnen een straal van 300 meter opgeladen kan worden. In Overijssel kan je in 24 gemeenten een gratis laadpaal aanvragen. Maar ook in grote steden Utrecht, Rotterdam Den Haag en Groningen. Op de website laadpaalnodig.nl kan je zien welke regeling of subsidie voor laadpalen er in jouw gemeente mogelijk is.

 

Subsidie laadpaal (eigen) bedrijf? Jazeker!

Je kan als zzp’er aanspraak maken op subsidie voor elektrische laadpalen - waaronder de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden voordat jij als zzp’er geld terugkrijgt voor je oplaadpunt. Al met al kan je bij MIA profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45%. Met Vamil kan je tot 75% van de investeringskosten afschrijven.

 

Jouw elektrische auto voordelig verzekeren?

Elektrisch rijden vergt in eerste instantie een investering. Toch snel geld besparen op je autokosten? Kies voor de voordelige autoverzekering van Promovendum. Onze doelgroep, hoger opgeleiden, claimt gemiddeld minder schade. Daardoor kunnen wij een lage premie aanbieden! Stap je over? Wij regelen je overstap, zodat jij alleen maar hoeft na te denken over waar je die laadpaal laat plaatsen. Bereken jouw premie in 1 minuut.


Tip: bij overstappen verlagen we nu je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden).

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail