Mensen rennen naar auto

Elektrische auto 2022: elektrisch én hybride rijden populair!

Laatste update: 21 januari 2022. Even de stekker uitpluggen, instappen, startknop indrukken en rijden maar. Waar 15 jaar geleden bijna niemand een elektrische of hybride auto bezat, is elektrisch rijden nu steeds populairder! Overweeg je ook zo’n zuinige, milieuvriendelijke auto? Bekijk het aanbod en de voor- en nadelen!

 

Elektrische auto, duidelijk. Maar wat is een hybride auto?

Een elektrische auto rijdt volledig op elektriciteit. En een hybride auto dan? Dat is een kruising tussen een gewone auto met brandstofmotor en een volledig elektrische auto. De combinatie zit hem in de traditionele verbrandingsmotor met een elektromotor en accu. Tijdens het rijden wordt de accu opgeladen en de motoren helpen elkaar bij onvoldoende vermogen. Er zijn verschillende soorten op de markt:

 

  • Full hybride auto: hiermee kan afwisselend op de verbrandingsmotor of de elektromotor gereden worden.
  • Half hybride auto: deze auto kan niet alleen op elektriciteit rijden, maar ondersteunt de verbrandingsmotor.
  • Plug-in hybride auto: de accu kan ook worden opgeladen met een stekker, dus zonder dat er met de auto gereden hoeft te worden.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Voordelen en nadelen van elektrische auto’s

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan elektrische en hybride auto’s. Met zo’n milieuvriendelijke auto ben je groen bezig! De elektromotor stoot minder vieze lucht uit dan een ‘normale’ auto. En ja, qua aanschaf zijn elektrische auto’s duurder, maar dat verdien je terug. De kosten van elektrisch rijden liggen namelijk veel lager, omdat je minder vaak hoeft te tanken. De accu van de hybride auto laadt tijdens het rijden vanzelf op. Heb je een plug-in hybride of volledig elektrische auto? Er zijn tegenwoordig steeds meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en je kunt zelfs een laadpaal thuis laten plaatsen. Wel een aandachtspuntje: een elektromotor is fluisterstil. Extra oppassen in het verkeer dus!

 

Stijgende populariteit hybride rijden

De interesse van particulieren in hybride auto’s neemt toe (bron: Schmidt Automotive). In december 2021 werden er in Europa meer elektrische auto’s verkocht dan dieselauto’s. Zo werden van alle verkochte auto’s maar liefst 20% hybride auto’s verkocht. Al in oktober vorig jaar steeg de verkoop van hybride auto’s boven verkoop van dieselauto’s uit.

 

elektrische auto elektrische rijden populair 2020

 

Subsidie elektrische auto 2022

Door de gunstige bijtelling van volledig elektrische auto’s worden ze zakelijk al veel gebruikt. Om het gebruik nog meer te stimuleren, is er ook in 2022 een aankoopsubsidie voor elektrische auto’s voor particulieren van 3.350 euro. En tot 2025 geldt er geen motorrijtuigenbelasting en wegenbelasting voor elektrische auto’s. Let op: dit geldt alleen voor emissieloze auto's!

 

Elektrische auto of niet: kies Promovendum autoverzekering!

Zorg dat  je niet alleen groen over de weg rijdt, maar ook goed verzekerd! Bij Promovendum ben je aan het juiste adres voor een voordelige autoverzekering. Al ergens anders verzekerd? Wij regelen je overstap. 

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail