Gebarsten voorruit

Autoschade? Dit moet je doen!

Een ongeval kan iedereen overkomen, hoe voorzichtig je ook bent. Waar moet je op letten bij autoschade? En hoe helpt Promovendum je weer op weg?
 

Autoschade door aanrijding

Breng bij een ongeval altijd eerst jezelf en jouw medepassagiers in veiligheid. Waarschuw de hulpdiensten wanneer er gewonden zijn. Wanneer het ‘slechts’ gaat om materiële schade, komt de politie over het algemeen niet naar de plaats van de aanrijding. Als iedereen in veiligheid is, is het tijd om je te concentreren op de afwikkeling van de schade. Heb je autoschade door een aanrijding met een andere partij? Vul dan gezamenlijk ter plaatse het schadeformulier in en vergeet dit niet te ondertekenen. Wil de bestuurder niet meewerken, noteer dan in ieder geval het kenteken.

 

Tip: maak foto’s van de schade en de situatie. Die komen goed van pas bij de afhandeling van de schade. Noteer daarnaast de gegevens van eventuele getuigen.

 

autoschade stappenplan

 

Melding autoschade

Is je auto verzekerd bij Promovendum en heb je schade? Dan is het belangrijk dat je snel contact met ons opneemt via 078 648 13 18. Je kunt ook online de schade melden. Onze schadespecialisten nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met je op en leggen precies uit hoe de schadeafhandeling verder verloopt.

 

Acute hulp

Kan je niet meer verder rijden en heb je direct hulp nodig? Bel dan onze Schade Alarm Service: 078 648 13 23 (24/7 bereikbaar). Indien nodig schakelen wij de sleepdienst in. Hoe dan ook, we zorgen er altijd voor dat je jouw weg weer snel kunt vervolgen!

 

Autoschade repareren

Als verzekerde bij Promovendum kan je gratis gebruikmaken van onze Schade Alarm Service. Wij werken hiervoor samen met schadeherstelbedrijven die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Heb je schade?

  • Jouw auto wordt thuis, op werk of waar je maar wilt opgehaald. Zo hoef je geen vrij te nemen of afspraken te verzetten.
  • Je krijgt direct gratis vervangend vervoer.
  • De gerepareerde auto leveren we af op de door jou gekozen locatie.
  • Voor de reparatie gebruiken we originele onderdelen, waarop je 4 jaar garantie hebt.
  • Daarnaast betaal je minder of zelfs geen eigen risico.

 

Wilt je jouw auto bij een niet-aangesloten herstelbedrijf laten repareren? Dat kan uiteraard, maar is voor jou minder voordelig.

 

Verzekerd in binnen- en buitenland!

Je kunt in zowel Nederland als daarbuiten rekenen op de hulp van Promovendum: jouw auto is verzekerd in alle landen die op de groene kaart staan. Daarnaast vind je op de groene kaart het telefoonnummer van de Schade Alarm Service en andere belangrijke gegevens. Op deze pagina lees je waarvoor je de groene kaart nog meer nodig hebt.

Wij wensen je veel veilige kilometers toe!

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail