mensen in keuken

Zorg vinden en regelen

Heb je zorg nodig? Dan zijn wij er voor je. Samen met VGZ helpen we je om het regelen van de juiste zorg zo makkelijk mogelijk te maken. Denk aan het mogelijk verkorten van wachttijd voor een behandeling, toestemming voor een behandeling aanvragen of zorg voor iemand anders regelen. Op deze pagina leggen we je uit hoe je dit regelt.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorg vinden

Ben je op zoek naar een zorgverlener? Bijvoorbeeld een fysiotherapeut. In onze Zorgzoeker vind je de zorgverleners met wie wij afspraken hebben gemaakt over behandelingen. Dit zijn er meer dan 32.000! Zo kan je naar alle huisartsen en tandartsen in Nederland. En kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener heeft voor jou meerdere voordelen.

Zorg regelen

Zittend ziekenvervoer aanvragen

Zittend ziekenvervoer aanvragen

In sommige gevallen krijg je een vergoeding voor het vervoer van en naar het ziekenhuis voor een behandeling. Bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet voor een oncologische behandeling of een nierdialyse.

Zittend ziekenvervoer aanvragen
Verkorten wachttijd

Verkorten wachttijd (wachtlijstbemiddeling)

Moet je te lang wachten voor een behandeling of opname? Dan kun je contact met ons opnemen voor wachtlijstbemiddeling. Onze zorgadviseurs zoeken voor je uit of je ergens anders sneller geholpen kunt worden.

Meer over wachtlijstbemiddeling
Zorg voor iemand anders regelen

Zorg voor iemand anders regelen

Soms is het handig als je de zorg voor een ander kunt regelen. Bijvoorbeeld voor jouw partner of kind van 16 jaar of ouder. Hiervoor moet de ander wel toestemming geven. Dit noemen we machtigen.

Iemand machtigen
Toestemming voor behandeling aanvragen

Toestemming voor behandeling aanvragen

Het kan zijn dat jouw arts aangeeft dat je toestemming (of machtiging) moet vragen voor een behandeling, hulpmiddelen of medicijnen. Alleen met toestemming, krijg je de kosten vergoed. Lees hoe je dit regelt.

Meer over toestemming aanvragen
Thuiszorg aanvragen

Hulp bij regelen thuiszorg

Heb jij of één van je naasten persoonlijke verzorging of verpleging en begeleiding thuis nodig? Of misschien een huishoudelijke hulp omdat dit zelf niet meer gaat? Dit valt onder thuiszorg.

Regel thuiszorg
Mantelzorg aanvragen

Hulp bij mantelzorg

Zorgen voor een naaste die door ouderdom, handicap of ziekte hulp nodig heeft, is een zware taak. Soms kan het ook even te veel zijn. Hier kunnen we bij helpen. Heb je (vervangende) mantelzorg nodig?

Regel mantelzorg
Persoonsgebonden budget aanvragen

Persoonsgebonden budget aanvragen

Heb je zorg, verpleging of hulp nodig? Daar kun je een persoonsgebonden budget (Zwv-pgb) voor aanvragen. Dit is een bedrag waarmee je zelf zorg kunt regelen. Lees in welke situaties dit mogelijk is en hoe je dit regelt.

Meer over pgb
Vrouw belt

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

In sommige situaties is het fijn om extra hulp te krijgen. Heb je een vraag over het vinden of regelen van de juiste zorg? Neem dan contact met ons op. We helpen je hier graag bij!

Moeder met zoon lachend

Nog betere services

Vanaf 1 januari werken we samen met VGZ. Dit betekent voor jou nog betere voorwaarden. Zo kan je met jouw Promovendum zorgverzekering nu ook de services van VGZ gebruiken, zoals zorgadvies.

Contact

Chat Bel Mail