mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor een kunstgebit?

De vergoeding hangt af van het type kunstgebit dat je nodig hebt. Hieronder lees je meer.

 

Volledige prothese (kunstgebit)

De basisverzekering vergoedt een volledig kunstgebit. Een volledig kunstgebit is uitneembaar en vervangt al jouw tanden en kiezen. Dit noemen we ook wel een volledige prothese. Het kan gaan om prothese voor jouw boven- en/of onderkaak. Je hebt eens in de vijf jaar recht op een vergoeding van 75% van de kosten voor een kunstgebit. De overige 25% van de kosten betaal je zelf. Voor een volledig kunstgebit geldt namelijk een eigen bijdrage van 25%. In uitzonderlijke gevallen moet er vooraf toestemming gevraagd worden voor vergoeding. Je vindt deze gevallen terug in de polisvoorwaarden.

 

Klikgebit

Als jouw tandarts jouw kunstgebit vastzet op implantaten heet dit een klikgebit. Je kunt een klikgebit wel zelf uitnemen en weer vastklikken. Voor een klikgebit moet je altijd vooraf toestemming bij ons vragen. Je krijgt dan binnen enkele dagen bericht van ons over de vergoeding die je krijgt. De vergoeding komt uit de basisverzekering.

 

Gedeeltelijke prothese

Als je zelf nog tanden of kiezen hebt, krijg je een gedeeltelijke prothese. Deze prothese vervangt een aantal van jouw tanden of kiezen. Je krijgt deze kosten dan vergoed vanuit de tandartsverzekering. Heb je een tandartsverzekering afgesloten? Dan krijg je de kosten voor de gedeeltelijke prothese vergoed tot het maximale bedrag waarvoor je verzekerd bent. Houd wel rekening met eventuele andere tandartskosten die al eerder vanuit jouw tandartsbudget vergoed zijn.

 

Eigen bijdrage

Volledige prothese (kunstgebit)

Het repareren en rebasen van een volledig kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt 10% aan eigen bijdrage.

 

Klikgebit

Voor een klikgebit betaal je een eigen bijdrage van 8% voor de bovenkaak en 10% voor de onderkaak.

 

Gedeeltelijke prothese

Voor een gedeeltelijke prothese betaal je geen eigen bijdrage.

 

Vergoeding eigen bijdrage

Er is een vergoeding voor de eigen bijdrage van een volledige gebitsprothese vanuit de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekering mogelijk. Bekijk het dekkingsoverzicht voor de vergoeding per aanvullend pakket.

 

Eigen risico

Volledige prothese (kunstgebit) en klikgebit

De vergoeding voor een volledige gebitsprothese en het klikgebit komt uit de basisverzekering. Hiervoor betaal je eigen risico.

 

Gedeeltelijke prothese

Voor de gedeeltelijke gebitsprothese betaal je geen eigen risico.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail