zorgverzekering

Wat is de vergoeding voor kraamzorg?

Je hebt recht op kraamzorg vanaf 24 weken zwangerschap. Heeft de zwangerschap tussen de 18 en 24 weken geduurd? We begrijpen dat niet elke situatie gelijk is. We beoordelen daarom per geval of er een vergoeding voor kraamzorg is.

 

Hoeveel kraamzorg krijg ik?

Het aantal uren kraamzorg wordt bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg. Je hebt recht op minimaal 24 tot maximaal 80 uur kraamzorg. De uren worden verdeeld over maximaal 10 dagen, gerekend vanaf de dag van de bevalling. Het kraamcentrum bepaalt de benodigde uren.

 

Heb je een deel van de kraamzorg al in het ziekenhuis gekregen? Dan brengen wij het gemiddelde aantal uren per dag in mindering op het aantal uren dat door het kraamcentrum bepaald is.

 

Kraampakket

Onze aanvullende verzekeringen bieden geen vergoeding voor een kraampakket. Je kunt dit pakket wel eenvoudig kopen bij de apotheek, bij sommige drogisten of online. De inhoud en de prijs van het kraampakket verschilt per aanbieder.

 

Eigen bijdrage

Voor kraamzorg geldt een eigen bijdrage van € 4,50 per uur in 2020.

 

Als je alleen een basisverzekering hebt, komen deze kosten voor eigen rekening. Heb je aanvullende verzekering Ideaal of Excellent? Dan krijg je de eigen bijdrage voor kraamzorg voor 50% vergoed. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht. De studentenverzekering biedt deze vergoeding niet.

 

Benieuwd hoeveel uren kraamzorg er al zijn ingediend? Log in op Mijn Promovendum.

 

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor de vergoeding van kraamzorg.

 

Vind een zorgverlener

Je kunt voor kraamzorg terecht bij een gediplomeerde kraamverzorgende of verpleegkundige. De kraamzorginstellingen waarmee wij een contract hebben, voldoen aan deze voorwaarden. Vraag kraamzorg minimaal vijf maanden voor de verwachte bevallingsdatum aan.

 

Neem hiervoor contact op met Kraamzorgadvies van Promovendum: 078 648 13 11. Zij helpen je dan met het zoeken van een goed kraamzorgbureau bij jou in de omgeving. Hierover hebben we met heel veel aanbieders afspraken gemaakt. 

 

Kies je ervoor om gebruik te maken van een niet-gecontracteerd kraamzorgbureau? Dan krijg je een lagere vergoeding.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige zorgverzekering! Zorgpremie 2021 als eerste weten? Meld je aan en ontvang de premie per e-mail.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail