mensen in keuken

Kan ik in Nederland verzekerd blijven als ik ga reizen of stage ga lopen in het buitenland?

Ja, als je geen betaald werk doet in het buitenland, blijft je Nederlandse zorgverzekering meestal gewoon geldig. Onder betaald werk kan ook een stagevergoeding vallen. Heb je wel een inkomen in het buitenland? Dan beoordeelt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of je in Nederland verzekerd kan blijven. Zo niet, dan moet je in het buitenland een zorgverzekering afsluiten. Neem hiervoor contact met hen op.

 

Blijf je in Nederland verzekerd? Controleer dan wel of je aanvullend verzekerd bent voor spoedeisende medische kosten in het buitenland. Lees meer over de vergoeding van zorg in het buitenland.

 

Sluit je in het buitenland een zorgverzekering af en wil je je Promovendum zorgverzekering opzeggen? Mail dan de beoordeling van de SVB naar zorgbuitenland@promovendum.nl. Meer weten? Stuur je vragen per e-mail of bel 078 648 13 30. Wij helpen je graag!

 

Reisverzekering

Voor je buitenlandavontuur neem je ongetwijfeld een koffer vol leuke spullen mee. Natuurlijk kunnen we je ook helpen om deze zaken te verzekeren tijdens je reis. Onze reisverzekering biedt dekking voor zes maanden.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail