zorgverzekering

Tandartsverzekering en vergoedingen 2020

Help, een gaatje of erger: een wortel­kanaal­behandeling! Tandarts­kosten zijn bijna altijd onverwachts. Is die wortel­kanaal­behandeling nodig? Dan ben je al snel een hoop geld kwijt aan consult, verdoving en behandeling. Hoe zit het met de vergoeding van tandarts­kosten voor jou én voor je kinderen?

Voordelige zorgverzekering?

“Wist je dat een wortel­kanaal­behandeling je al snel € 500,- kost?”

tandartsverzekering

Vergoeding uit basis­verzekering of tandarts­verzekering?

De gebruikelijke tandarts­kosten (o.a. controle, gaatjes, wortel­kanaal­behandelingen en kronen) worden niet vergoed vanuit de basis­verzekering. Dit heeft de overheid zo bepaald. Voor deze kosten heb je een tandarts­verzekering nodig. In slechts enkele gevallen worden de kosten vergoed vanuit de basis­verzekering, bijvoorbeeld als het gaat om een bijzondere aandoening, het trekken van verstands­kiezen bij de kaakchirurg of een volledige gebitsprothese.

tandartskosten kind tot 18 jaar

Tandartskosten kind tot 18 jaar

Tot 18 jaar worden de meeste tandarts­kosten wél uit de basis­verzekering vergoed. Bijvoorbeeld: tandarts­controles, tandsteen verwijderen, fluoride­behandelingen, röntgenfoto’s en vullingen. Kinderen tot 18 jaar hebben daarom geen eigen tandarts­verzekering nodig. Zij zijn verzekerd via de basis­verzekering van hun ouders. En het eigen risico? Dat geldt nooit voor kinderen onder de 18 jaar.

eigen risico tandartsverzekering

Geen eigen risico voor tandartsverzekering

Geldt voor de tandarts het eigen risico (385 euro in 2020)? Het antwoord is nee. Het eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basis­verzekering. Tandarts­kosten worden vrijwel altijd vergoed uit de aanvullende tandarts­verzekering. Dat scheelt weer! Maar heb je géén tandarts­verzekering? Dan moet je alle tandarts­kosten zelf betalen, zonder tussenkomst van je zorgverzekeraar.

tandartsverzekering en vergoedingen 2020

Tandartstarieven en vergoedingen

Tandartsen werken met vaste tandartstarieven, ook in 2020. Je betaalt een vast bedrag voor het consult, de verdovingen en een wortel­kanaal­behandeling. Heb je pech en moet je behandelingen ondergaan, dan kun je zo honderden euro’s kwijt zijn. Een goede tandarts­verzekering is daarom belangrijk! Bij Promovendum worden vrijwel alle tandartskosten vergoed, tot het bedrag dat je zelf kiest. Welke kosten er voor je zijn ingediend, vind je bij 'Uitgekeerde zorgkosten' in Mijn Promovendum.

Voordelen tandarts­verzekering Promovendum

Promovendum biedt een voordelige tandarts­verzekering met veel extra’s! Je behandelingen bij de tandarts worden vergoed én je kunt ook terecht bij de endodontoloog, paradontoloog en mondhygiënist. Geen zorgen!

Tandartsvergoedingen bij Promovendum

Hieronder vind je de dekking van onze aanvullende tandarts­verzekeringen. Benieuwd naar de dekking van de studenten­zorgverzekering? Klik hier.

Primair
Royaal
Optimaal
Behandeling endodontoloog
Behandeling mondhygiënist
Behandeling parodontoloog
Behandeling tandarts
Vergoeding per jaar

Bij tandartsverzekering Optimaal wordt 100% vergoed tot 500 euro. Vanaf 500 euro wordt van elke rekening 70% vergoed tot 850 euro.

€ 250 € 500 € 850 (70% vanaf € 500)
Totale premie per maand € 15,90 € 29,90 € 43,90

“De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering in Nederland!”

moeder met zoon lachend

Je zorgverzekering bij Promovendum?

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail