Doktersapparatuur

Jouw zorgnota controleren

Op de zorgnota staat meer informatie over de zorg die je hebt gehad. Zo staat er bijvoorbeeld waar en wanneer de zorg heeft plaatsgevonden en wat de kosten zijn. In sommige gevallen ontvang je de nota zelf van de zorgverlener, maar meestal stuurt de zorgverlener de nota direct naar ons. Natuurlijk kan je deze zelf ook nog bekijken. Dit is zelfs belangrijk, hieronder lees je waarom.

Tip: controleer jouw zorgnota via Mijn Promovendum

A4 tekst icoon

Nota bekijken

Wil je de door de zorgverlener ingediende nota bekijken? Dat kan door in te loggen op Mijn Promovendum. Je kunt dan direct controleren wat er op de nota staat. Natuurlijk controleren wij de zorgnota ook, maar wij weten natuurlijk niet welke zorg er exact plaats heeft gevonden en wanneer. Daarom vragen wij je om de nota zelf ook nog eens te controleren.

Controleer jouw nota

Omdat je als geen ander weet welke medische behandelingen je precies hebt ondergaan, vragen wij jouw hulp om de door ons ontvangen declaraties te controleren.

 

 1. Log in op Mijn Promovendum.
 2. Klik onder ‘Mijn verzekeringen’ op ‘Zorg’.
 3. Klik hierna onder ‘Uitgekeerde zorgkosten’ en voer de sms-code in.
 4. Klik op ‘Toon zorgkosten’ op het tabblad ‘Te controleren’. Hier vind je uitgebreide informatie van de declaraties en behandeldata terug.

 

Door het controleren van jouw nota’s help je mee de stijging van de zorgkosten te beperken. Zo kunnen we je ook in de toekomst een lage premie blijven bieden.

Zorgnota controleren op laptop

Klopt iets niet?

Geef dit dan aan ons door. Bel 078 648 13 59 of stuur een e-mail naar notacontrole@promovendum.nl.
 

Wij gaan dan direct aan de slag met jouw informatie en nemen contact op met de zorgverlener. Mocht er nog informatie ontbreken dan nemen we contact met je op.

 

 

Wat staat er op de zorgnota?

De belangrijkste informatie die je terugvindt op de nota:

 

 • Naam zorgverlener – bijvoorbeeld de naam van het ziekenhuis of van de fysiopraktijk.
 • Zorgsoort – de zorgsoort die je hebt ontvangen, bijvoorbeeld logopedie.
 • Behandeldatum – de datum waarop de behandeling heeft plaatsgevonden.
 • Startdatum – de datum waarop de behandeling is gestart, in het ziekenhuis bijvoorbeeld de datum van de eerste afspraak of het intakegesprek.
 • Einddatum – de datum waarop je de laatste zorg hebt gehad. Denk aan een laatste controle.
 • Zorgactiviteiten – een overzicht en omschrijving van de zorgactiviteiten die zijn geleverd. Bijvoorbeeld een onderzoek of röntgenfoto’s.
 • Bedrag – het bedrag dat is gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
 • Vergoeding basisverzekering – het bedrag dat je vergoed krijgt vanuit jouw basisverzekering.
 • Eigen risico – het bedrag dat je aan eigen risico betaalt.

Hoe zit het met...

Afbeelding euro's

Het eigen risico

Het eigen risico is een bedrag dat je betaalt als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering. Je ziet dit bedrag dan ook terug op jouw zorgnota. Naast dit wettelijk verplichte bedrag (€ 385), kan je ook kiezen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico (€ 885). Lees meer over de verrekening van het eigen risico.

Ziekenhuisrekening

De ziekenhuisrekening

Een ziekenhuis werkt met diagnose behandelcombinaties (DBC). Dit betekent dat zij niet alle behandelingen apart in rekening brengen. Pas als de laatste afspraak is geweest, stuurt het ziekenhuis ons de rekening voor het hele traject. Dit kan voor jou wat verwarrend zijn, daarom leggen we dit graag uit. Lees hoe het werkt.

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail