Meisje speelt in tuin

Zo maak je jouw tuin storm- én waterproof

Het klimaat verandert. Hierdoor komen stormen vaker voor. Onze tuinen hebben de afgelopen periode flink wat te verduren gehad! Misschien heb je zelf ook wel schade gehad. Pak deze tips erbij en loop een rondje door je tuin om ervoor te zorgen dat jouw tuin weer helemaal storm- én waterproof is!

"Er is een duidelijk zichtbare stijging van het aantal stormen. Ook zware stomen komen steeds vaker voor."

Een stormproof tuin

1. Snoei bomen en struiken

Heb je bomen en struiken in de tuin? Snoei deze dan regelmatig. Zo blijven ze gezond. Daarnaast voorkomt het schade door loshangende takken. Haal bomen die op omvallen staan, altijd zo snel mogelijk weg en wacht niet tot de volgende storm. 

 

2. Voorkom losse spullen

Zet losse spullen zoveel mogelijk in de schuur. Heb je hier geen ruimte voor? Zet je spullen dan in een hoek en leg er iets zwaars op. Zo krijgt de wind er geen vat op. Een trampoline in de tuin? Keer deze om als het flink gaat waaien!

 

3. Check en verstevig je schutting

Een schutting vangt veel wind. Hierdoor is de kans op omwaaien groot. Dit wil je voorkomen, want als de schutting omwaait, gaat er vaak meer kapot. Goed onderhoud is dus belangrijk. Check regelmatig de houten planken. Je kan het eventueel nog extra verstevigen door dikkere palen te plaatsen.

 

4. Haal zonwering in

Zorg ervoor dat zonneschermen, screens of rolluiken ingerold in de kast zitten als je ze niet gebruikt. Als er een windvlaag onder het scherm, screen of rolluik komt, kan het scheuren of zelfs uit de kast gaan.

Groen dak

Een waterproof tuin

Bij een flinke storm komt vaak ook veel regen kijken. Zorg dat je tuin hierop is voorbereid om wateroverlast te voorkomen!

 

  • Gebruik grind in plaats van tegels voor terrassen en paden.
  • Heb je wel tegels? Laat er dan wat ruimte tussen en vul deze met gras, grind of bodembedekkers.
  • Zorg voor veel groen in de tuin. De wortels van planten houden de bodem vast en zorgen ervoor dat de bodem bij elkaar blijft.
Vrouw belt

Toch schade?

Vervelend! Maar dat kan natuurlijk gebeuren. Geen zorgen, we staan voor je klaar! Alle informatie rondom het schadeproces hebben we voor je verzameld op onze stormschadepagina.

Contact

Chat Bel Mail