kosten renovatie toilet

Kosten renovatie toilet? Het kostenplaatje van een basic tot luxe opknapbeurt!

Laatste update: 2 maart 2022. Ben je uitgekeken op je gedateerde wc? Wil je je bezoek thuis verrassen met een spic en span toilet? Met een toiletrenovatie heb jij het kleinste kamertje in een mum van tijd opgeknapt. Benieuwd wat de kosten voor je toilet verbouwen zijn? Lees verder! Dan vertellen we je ook meteen hoe je jouw toiletrenovatiekosten voordelig kan financieren.

 

Wat kost een wc renovatie gemiddeld?

Gemiddeld kan je rekenen op zo’n 3.000 tot 8.000 euro qua kosten voor je toiletrenovatie (2022). Uiteraard zijn de kosten onder andere afhankelijk van de grootte van je toilet, de mate van afwerking en of je iemand hiervoor inhuurt. We hebben geven je drie rekenvoorbeelden:

 

1. Een kleine toiletrenovatie

Wil je een kleine toiletrenovatie? Dan kies je er meestal voor om een deel van het sloopwerk voor je eigen rekening te nemen. Dit scheelt namelijk een hoop in kosten. Ook kies je meestal voor simpele aanpassingen, zoals andere tegels, en laat je het toilet bijvoorbeeld staand in plaats van hangend. De kosten voor een voordelige toiletrenovatie inclusief het inhuren vakmensen komen gemiddeld op 3.000 euro uit.

 

2. De gemiddelde toiletrenovatie

Bij een gemiddelde toiletrenovatie ga je vaak voor iets meer aanpassingen. Denk aan iets duurdere tegels voor op de vloer en muur. Of misschien kies je wel voor een moderne zwevende toiletpot met een bijpassend fonteintje, waarvoor je ook leidingen moet laten verleggen door een professional. Ook de rest van de toilet laat je monteren door een vakman. De kosten voor een gemiddelde toiletrenovatie komen gemiddeld op 5.000 euro uit.

 

3. De luxe toiletrenovatie

Bij een luxe toiletrenovatie pak je helemaal uit. Je kiest bijvoorbeeld voor dure tegels, een luxe toiletdesign én een fonteintje dat hierbij matcht. Doordat je kiest voor luxere materialen, komen de gemiddelde kosten vaak uit op zo’n 8.000 euro. Dit is inclusief de gehele montage door een professional. Uiteraard kunnen de kosten van de renovatie hoger uitvallen als je het nóg luxer maakt.

 

Badkamer én wc verbouwen = kosten besparen

Mocht je badkamer ook aan een opknapbeurt toe zijn, dan kan je deze twee klussen het beste met elkaar combineren. Niet alleen omdat je dan in één keer klaar bent. Je hebt ook dezelfde vakmensen nodig, dus bespaart vaak op voorrijkosten. Daarnaast kan je in de meeste gevallen besparen op materiaalkosten doordat je de tegels die je bijvoorbeeld in de badkamer overhoudt, kan gebruiken voor de wc. Je kan trouwens vaak ook korting bedingen wanneer je meerdere producten, zoals het sanitair, tegelijk aanschaft.

 

Renovatie van toilet en..? Tip om het te bekostigen!

Een renovatie van je toilet kan je wellicht van je spaargeld betalen. Maar heb je plannen voor een grotere verbouwing of het verduurzamen van je woning? Denk eens aan een warmtepomp of zonneboiler, bijvoorbeeld. Dan kan het slim zijn om de financiering via je hypotheek te regelen. Er is veel mogelijk! Ook qua subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen. Benieuwd wat? Laat het onze onafhankelijk hypotheekexperts checken. Wij kunnen vaak dezelfde dag nog een indicatie geven wat er in jouw situatie mogelijk is. Bel 078 648 13 48 of laat hieronder je gegevens achter.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail