HR++ glas kosten en subside

HR++ en triple glas in 2024: kosten en subsidie

Gepubliceerd op 13-05-2024

Het gebruiken van HR++ en triple glas is een hartstikke goede manier om je woning te isoleren. Je bespaart hiermee op stookkosten. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wat kost HR++ en triple glas, eigenlijk? En kan je subsidie voor HR++ glas en triple glas aanvragen? Wij zochten het uit!

HR++ glas kosten en subside

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is dubbel isolatieglas. Het bestaat uit twee glasplaten die een klein stukje van elkaar afstaan. Bij HR++ glas wordt de ruimte tussen de glasplaten met edelgas opgevuld en op één van de glasplaten een isolerende laag aangebracht. Hierdoor isoleert het beter dan standaard dubbelglas. De U-waarde wordt gebruikt om aan te duiden hoe goed glas isoleert. Hoe lager deze waarde is, des te beter het glas isoleert. HR++ glas heeft een U-waarde rond de 1,1. Standaard dubbelglas 2,8. Een groot verschil, dus!

Triple glas

Wat is triple glas?

Triple glas (ook wel HR+++ glas genoemd) is eigenlijk hetzelfde gemaakt als HR++ glas. Met als enige verschil dat het bestaat uit drie glasplaten in plaats van twee. De U-waarde van triple glas is 0,6. Triple glas is het best isolerende glas.

HR++ glas in huiskamer

Wat kost HR++ en triple glas?

De kosten voor glas per m2 lopen erg uiteen. In de regel geldt: hoe meer glas je afneemt, hoe goedkoper het per vierkante meter wordt. Hoeveel glas heb je ongeveer nodig? Een gemiddeld appartement heeft zo’n 15m2 aan glasoppervlakte terwijl een gemiddelde vrijstaande woning ongeveer 50m2 aan glas heeft.

 

Gemiddelde kosten HR++ en HR+++ glas per m2

GlassoortKosten
HR++ glas80 tot 135 euro per m2
Triple glas170 tot 200 euro per m2

 

Tip: vraag bij meerdere bedrijven offertes op en vergelijk heel kritisch! Zo verklein je de kans dat je te veel betaalt. Gelukkig kan je in 2024 ook nog subsidie voor HR++ en triple glas krijgen.

HR++ en triple glas subsidie in 2024

Vanuit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan je een deel van je HR++ en triple glas kosten terugkrijgen. Om aanspraak te maken op de ISDE, voer je minimaal twee verduurzamende maatregelen uit. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Maar ook extra isolatiemaatregelen tellen mee.

 

Voorwaarden HR++ en triple glas subsidie

Je kan voor minimaal 8m2 tot maximaal 45m2 subsidie voor HR++ en triple glas aanvragen. Hiervoor moet je voldoen aan onder andere de volgende voorwaarden:

 

  • De kozijnen worden vervangen voor isolerende kozijnen van maximaal 1,5 U (bij triple glas).
  • Vervangend HR++ glas heeft een U-waarde van maximaal 1,2.
  • Vervangend triple glas heeft een maximale U-waarde van 0,7.
  • De installatie moet door een gecertificeerd professional worden uitgevoerd.

 

Hoogte van de subsidie voor HR++ glas en triple glas in 2024

 Subsidie voor HR++ glasSubsidie voor triple glas
Glasplaat23 euro65,50 euro
In kozijnpanelen10 euro45 euro
In isolerende deuren23 euro65,50 euro

 

(Subsidiebedrag per m2 voor maatregelen uitgevoerd vanaf 1 januari 2023, check de actuele subsidiebedragen op de website van RVO.) 

 

Isolerend glas meefinancieren in hypotheek? Laat het checken!

Je huis verduurzamen met isolerend glas? Goed bezig! Helemaal als je het combineert met andere energiebesparende maatregelen. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, zelfs mét subsidie. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kosten voor vergroening via een duurzaamheidshypotheek te financieren. Benieuwd? Bel met 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter. Onze onafhankelijke hypotheekexperts denken graag met je mee!

Contact

Chat Bel Mail