Sterretje of barst in voorruit? Hallo autoverzekering!

Oeps! Autoruitschade

Een sterretje of barst in de voorruit? Dat kan iedere autobezitter overkomen! Lees wat de belangrijkste verschillen zijn en ontdek wat u aan een autoverzekering heeft bij ruitschade.

Soorten ruitschade

Sterretje in voorruit


  • Herstel niet direct nodig
  • Eenvoudig te repareren
  • Repareren kost ongeveer 85 euro

Barst in autoruit


  • Wachten met repareren afgeraden
  • Hele autoruit vervangen
  • Kosten gemiddeld 550 euro

Sterretje in voorruit

Pats! De meest voorkomende oorzaak van een sterretje in de voorruit, is een opvliegend steentje op de snelweg. Rijdt u er te lang mee door? Dan kan er een barst onstaan. In het ergste geval moet uw hele voorruit vervangen worden. Kosten voor het repareren van een sterretje in voorruit: ongeveer 85 euro.

Barst in autoruit

Bij een flinke barst of scheur moet de autoruit volledig vervangen worden. Kosten? Ongeveer 550 euro, afhankelijk van het type auto dat u rijdt. Door nieuwe technieken wordt reparatie of vervangen van ruiten nóg duurder. Denk aan projectie van uw boardcomputer in de voorruit, of autoruiten die geschikt zijn voor regensensoren.

Ons advies:

“Laat autoruitschade op tijd herstellen én als u het vergoed wilt krijgen: kies een uitgebreidere autoverzekering.”

WA autoverzekering niet voldoende

Niet elke autoverzekering dekt autoruitschade. Met alleen een WA autoverzekering draait u zelf voor de kosten op. Geen ramp bij een klein sterretje. Bij ernstige ruitschade kunnen de kosten wél in de papieren lopen.

WA Plus of allrisk autoverzekering? Geen zorgen!

Goed verzekerd zijn bij een sterretje of barst in uw voorruit? Kies voor een WA Plus (beperkt casco) of allrisk autoverzekering. Bij deze verzekeringen worden reparatie en het vervangen van de autoruit vrijwel altijd vergoed.

Promovendum autoverzekering: extra service!

Een sterretje laten repareren kost u niets en u krijgt 7 jaar garantie op een vervangen autoruit. Nog fijner: schade wordt gerepareerd door de beste herstelbedrijven. U kunt terecht bij meer dan 100 servicepunten in het hele land. Vaak dezelfde dag nog!

Benieuwd naar onze autoverzekering?


Bereken uw premie

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.