Twee meiden buiten

De zorg van de toekomst

Een app die je helpt herstellen na een operatie, slaapzakjes die baby’s genezen van geelzucht of een 3D-printer die je brace heeft geprint, toekomstmuziek? Nee hoor, dit zijn allemaal ideeën van zorgverleners die ervoor zorgen dat ook jij later de zorg kunt krijgen die je nodig hebt.

Zinnige Zorg Awards

Onze partner in zorgverzekeringen (risicodrager) VGZ kijkt samen met zorgverleners hoe de zorg nog slimmer geregeld kan worden. Want dat zorgt uiteindelijk voor lagere kosten. Ieder jaar reikt VGZ daarom de Zinnige Zorg Award uit aan een slim initiatief. Dit jaar zijn er 14 slimme oplossingen genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan het verder ontwikkelen van hun slimme idee. En de winnaar van 2021 is bekend!

De top 3:

Zinnige Zorg Award

Sneller herstellen na een operatie met ikHerstel app

De ikHerstel app helpt patiënten na een operatie 5 tot 14 dagen sneller herstellen. De app geeft vóór en ná de operatie relevante informatie en een gepersonaliseerd herstelplan. Deze "digitale persoonlijke coach" ondersteunt de patiënt tijdens het hele zorgtraject en de zorgprofessional kijkt op afstand mee naar de voortgang van het herstel.

Zinnige Zorg Award

Sneller herstel door continue pijnstilling

Bij VieCuri Medisch Centrum krijgen patiënten na een darmoperatie geen infuus meer met morfine maar een nieuw soort pijnstilling. Door een dun slangetje komt er continu een pijnstillend middel in de wond. Dit heeft veel voordelen: patiënten kunnen sneller uit bed, hebben veel minder pijn en nauwelijks bijwerkingen van morfine. Ook herstellen ze veel sneller, waardoor ze eerder naar huis kunnen.

Zinnige Zorg Award

Baby's met geelzucht thuis behandelen

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden pasgeboren baby’s met geelzucht niet meer in het ziekenhuis behandeld. Dit kan vanaf nu ook thuis. Dankzij een slimme, lichtgevende slaapzak krijgt de baby thuis een behandeling met blauw licht. Op deze manier kunnen ouders en hun kindje thuis genieten van de kraamtijd.

Contact

Chat Bel Mail