Wat is de vergoeding vanuit mijn studentenzorgverzekering voor een psycholoog?

Vanuit de basisverzekering krijg je psychologische zorg (geestelijke gezondheidszorg) vergoed. Je hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van je (huis)arts. Je kunt doorverwezen worden naar een praktijkondersteuner of naar een psycholoog/psychotherapeut.

Praktijkondersteuner

Heeft je huisarts je naar de praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk gestuurd? Dan krijg je de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Fijn om te weten: over de kosten hoef je geen eigen risico te betalen.

Psycholoog, psychotherapeut en psychiater

Als de huisarts je heeft doorverwezen naar een psycholoog, een psychotherapeut of een psychiater, krijg je de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden wel verrekend met het bedrag aan eigen risico dat je nog open hebt staan.

Zoek een zorgverlener

Kijk of er een contract is met de psycholoog, psychotherapeut of psychiater in de Zorgzoeker. Is er geen contract? Dan krijg je een lagere vergoeding. Deze vind je terug in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders' bij de overige downloads.

Let wel op: als er geen contract is moet je in sommige situaties vooraf toestemming bij ons aanvragen. Het gaat dan om: gespecialiseerde GGZ met verblijf of in het geval van de behandelgroepen om aan alcohol of overige middelen gebonden stoornissen, bij pervasieve en somatoforme stoornissen, en bij restgroep diagnoses. Toestemming aanvragen kan via het 'Aanvraagformulier toestemming niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ' bij onze downloads.

Meer informatie en informatie over de behandelingen die niet vergoed worden, vind je onder het kopje 'Generalistische Basis GGZ' in onze voorwaarden basisverzekering.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Voordelige studentenzorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige basisverzekering! Al klant? Tot 1 februari kun je jouw zorgverzekering wijzigen. Inloggen, wijzigen en klaar!


Bereken in 1 minuut
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van onze studentenzorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken