reisverzekering themapagina spotlight

Milieusticker en Milieuzone Parijs 2020: check dit voor je rijdt!

Binnenkort met de auto naar Parijs of op doortocht naar het zonnige zuiden via de ringwegen? Dan moet je rekening houden met de milieuzone rondom Parijs en de bijbehorende milieusticker. Benieuwd hoe het precies zit? Lees snel verder!

 

milieuzone milieusticker parijs

 

Milieusticker Parijs 2020: 6 soorten, oui!

Wil je in 2020 Parijs met de auto inrijden, dan moet je een milieusticker op je voorruit hebben. Zonder deze sticker, ook wel milieuvignet genoemd, mag je de milieuzone van Parijs niet in en krijg je een boete van 68 euro (wettelijk bepaald sinds 1 mei 2017). Er zijn 6 verschillende milieustickers, afhankelijk van hoe ‘schoon’ je auto is. Let op: naast een milieusticker, dien je in Frankrijk ook verplicht een alcoholtester in de auto te hebben!

 

Milieuzone Parijs 2020: 2 delen

 

  • Het centrum van de stad. De grens is de binnenring boulevard périphérique.
  • Het gebied buiten de périphérique. De grens is de binnenring A86 en een paar gebieden buiten de A86.

 

Het begin en einde van de milieuzone kun je makkelijk herkennen aan de verkeersborden met ‘Zone circulation restreinte’ en ‘Fin de zone circulation restreinte’.

Auto icoon

25% korting op jouw huidige autopremie?

Regels milieusticker en milieuzone Parijs 2020

Sinds 1 juli 2019 gelden er strengere regels voor de milieuzone van Parijs. De tijdelijke (ZPA) en permanente (ZCR) milieuzones zijn hierdoor vervangen door één grote lage-emissiezone (ZFE). Hiervoor gelden de volgende regels:

 

  • De milieuzone is van kracht tussen 8:00 en 20:00 uur op doordeweekse dagen.
  • In het centrum van Parijs mogen alleen voertuigen met milieusticker 0 t/m 3 komen (voorheen alleen 5 niet toegestaan).
  • In het gebied buiten de périphérique zijn alleen voertuigen met milieusticker 0 t/m 4 toegestaan (voorheen alleen tijdelijke restricties).
  • De milieuzone in Parijs geldt de hele week van 8:00 tot 20:00 uur voor voertuigen die meer dan 3500 kg wegen.
  • Tijdens dagen met extreme luchtvervuiling kunnen er tijdelijk nóg strengere maatregelen voor de milieuzone van Parijs van kracht zijn. Het rijverbod kan dan voor meer milieustickers gelden.

 

Milieusticker ook nodig voor de ringweg van Parijs?

Voorheen was dit meestal niet nodig, omdat zowel de boulevard périphérique (binnenring) als de A86 (buitenring) buiten de permanente ‘milieuzone Parijs’ vielen. Sinds 1 juli 2019 is voor de binnenring van Parijs altijd een milieusticker nodig. Daarnaast wordt aangeraden om ook voor de A86 een milieuvignet aan te schaffen, omdat je door drukte of verkeersomleidingen alsnog in de milieuzone kan belanden.

 

Milieusticker Parijs 2020 kopen? U krijgt eerst een voorlopige!

Deze kan online besteld worden en kost 4,21 euro. De sticker is in heel Frankrijk geldig en krijg je binnen 1 à 2 weken thuisgestuurd. Kan je daar niet op te wachten? Binnen 48 uur krijg je een voorlopige sticker per e-mail, die je zelf op A4 formaat kan printen en op je dashboard kan leggen (=geldig).

 

Voordelig met de auto naar Parijs? Kies Promovendum!

Met onze lage autopremie houd je meer geld over voor je vakantie! Wij regelen gratis je overstap, zodat je met een gerust hart de auto richting Parijs in kunt stappen. Fijne vakantie!

Onze premie 25% voordeliger? 

Contact

Chat Bel Mail