Zonnepanelen met reflectie van de zon

Opstalverzekering voor zonnepanelen: alles wat je moet weten

Heb je een koopwoning en zonnepanelen? Dan kan je die meeverzekeren in je opstalverzekering (woonhuisverzekering). Handig! Zo heb jij zorgeloos voordeel van deze mooie verduurzaming van je huis. Maar hoe regel je dit en waar moet je dan op letten? Dat leggen we graag uit!

Woonhuisverzekering icoon

Vallen zonnepanelen onder de opstalverzekering?

Wanneer je een koophuis hebt en je installeert daar zonnepanelen op, kan je ze meeverzekeren in je opstalverzekering (woonhuisverzekering). Let wel: de zonnepanelen moeten aan je huis of schuur vastzitten om onder de opstalverzekering te vallen. Liggen jouw zonnepanelen los, in de tuin bijvoorbeeld, dan worden ze niet gedekt binnen je opstalverzekering.

Vraagteken icoon

Welke dekking heb ik bij mijn opstalverzekering voor zonnepanelen?

Via een opstalverzekering zijn jouw zonnepanelen verzekerd tegen schade en diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een boom die na een storm op je dak valt of schade door hagel.. Let wel: bij stormschade aan je zonnepanelen betaal je altijd eigen risico. Hoeveel dat is, ligt aan de door jou gekozen dekking.

Met één klik op de knop verzeker je jouw zonnepanelen mee in je opstalverzekering!

Zonnepanelen icoon

Zijn zonnepanelen ook verzekerd bij brand?

Binnen je opstalverzekering ben je verzekerd voor schade veroorzaakt door brand. Mochten jouw zonnepanelen beschadigen bij een brand, dan zijn deze gedekt. Veroorzaken jouw zonnepanelen brand? Dan is de gevolgschade hiervan wel gedekt, maar de schade aan de zonnepanelen zelf niet. Je kan de kans hierop trouwens verkleinen met de volgende tips:

 

Brandschade aan zonnepanelen voorkomen

Je kan vaak veel schade aan je zonnepanelen voorkomen door ze door een gecertificeerde vakman te laten installeren. Een professional weet precies hoe en op welke plek de zonnepanelen optimaal én veilig presteren. Daarnaast is het aan te raden om je zonnepanelen regelmatig te laten controleren.

Zonnepanelen op een dak

Zonnepanelen uitgekozen? Voordelig verzekeren!

Je zonnepanelen liggen op het dak van je woonhuis en je bespaart meteen op je energierekening. Een voordelige verzekering voor je zonnepanelen is het enige dat nog mist. Regel dit in een paar stappen online: met één vinkje heb je jouw zonnepanelen meeverzekerd in de opstalverzekering van Promovendum! Onze premie is zeer laag doordat onze doelgroep, hoger opgeleiden, gemiddeld minder schade maken. Ben je al bij ons verzekerd? Dan wijzig je jouw dekking gemakkelijk online of door te bellen naar 078 648 13 18.

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail