huis

Voordelige opstalverzekering

De Promovendum opstalverzekering is een woonhuisverzekering die maar liefst tot tot € 1.000.000 aan schade dekt. Onze premie is extra laag, omdat we ons op hoger opgeleiden richten. Benieuwd? 

Bereken je premie

Opstalverzekering voordelen

Spaarvarken icoon

Zeer scherpe premie

Je krijgt een scherpe premie en een uitgebreide dekking. Zo is schade door brand, lekkage, blikseminslag, storm en inbraak verzekerd met onze opstalverzekering (woonhuisverzekering).

Honderd procent geld icoon

Garantie tegen onderverzekering

Je huis altijd voldoende verzekerd? Laat jouw woningwaarde door ons berekenen en krijg garantie tegen onderverzekering. Je woonhuis is dan standaard tot 1.000.000 euro verzekerd!

Zonnepanelen icoon

Ook zonnepanelen verzekerd

Heb je zonnepanelen op je huis? Die verzeker je bij ons eenvoudig tegen schade en diefstal. In één klik regel je het. 

De beste icoon

Inclusief glasverzekering

Bij Promovendum hoef je geen dure glasverzekering af te sluiten bij je opstalverzekering. Die is gewoon inbegrepen. Jouw ramen zijn standaard verzekerd tegen ruitschade. Scheelt weer!

Handen schudden icoon

Gratis overstapservice

Elders een opstalverzekering? Wij regelen jouw overstap naar Promovendum! We zeggen gratis je huidige verzekering voor je op. Zo is jouw huis geen moment onverzekerd. Geen zorgen!

24/7 bereikbaar icoon

24 uursalarmservice

In noodsituaties zijn wij altijd bereikbaar. Is je huis onbewoonbaar door bijvoorbeeld water- of brandschade? Dan schakelen wij een expert in om vervangende woonruimte te vinden.

Dekkingen opstalverzekering

Woonhuisverzekering Extra uitgebreid

Extra uitgebreid

 • Brand, rook- en roetschade
 • Diefstal, poging tot inbraak en vandalisme
 • Ruit- en glasschade
 • Storm, blikseminslag en ontploffing
 • Vervangende woonruimte
Woonhuisverzekering Allrisk

Allrisk

 • Brand, rook- en roetschade
 • Diefstal, poging tot inbraak en vandalisme
 • Ruit- en glasschade
 • Storm, blikseminslag en ontploffing
 • Vervangende woonruimte
 • Val-, stoot- en vloeistofschade
 • Lekdectie bij waterschade
 • Plotseling onverzienbare gebeurtenis
Klantenservice medewerker

Liever iemand spreken?

Wil je liever persoonlijk advies over onze opstalverzekering? Of heb je een vraag? Bel onze adviseurs! Je kunt ons bereiken op maandag - vrijdag van 8:30 - 20:30. We helpen graag.

Veelgestelde vragen

Ik heb schade door een lekkage bij de buren. Kan ik een vergoeding krijgen?
Heb je schade aan jouw huis door een lekkage bij de buren? Dan ben je hiervoor verzekerd vanuit jouw woonhuisverzekering. Hebben jouw buren een aansprakelijkheidsverzekering en zijn zij wettelijk aansprakelijk voor de schade? Dan kun je de kosten op de aansprakelijkheidsverzekering van jouw buren verhalen.
Is lekkage verzekerd binnen een opstalverzekering?
Wanneer je waterschade aan je koophuis hebt door bijvoorbeeld dak-, leiding- of gevellekkage, ben je met onze opstalverzekering (woonhuisverzekering) verzekerd voor de hoge kosten die hierbij komen kijken. Zowel met onze dekkingen Extra uitgebreid als Allrisk. Je bent dan óók verzekerd voor de kosten voor lekdetectie wanneer het waterleidingen betreft. Heel fijn!
Stel dat ik schade heb aan mijn woonhuis. Hoe wordt dan de hoogte van het schadebedrag bepaald?
Bij een grote schade schakelen wij een onafhankelijke schade-expert in. Deze bepaalt in overleg met jou de hoogte van de schade. Heb je een kleinere schade aan jouw woning? Dan beoordeelt het schadeteam de claim zelf op basis van het schadeformulier, een offerte, een factuur en bijvoorbeeld foto’s.
Zijn mijn zonnepanelen gedekt op mijn opstalverzekering?
Zonnepanelen kan je heel makkelijk meeverzekeren op jouw woonhuisverzekering. Je kiest deze dekking op stap 1 van het aanvraagformulier. Of geeft het door via mijn Promovendum.
Zijn ruiten op mijn woonhuisverzekering meeverzekerd?
Ruitbreuk valt standaard onder de dekking van de Promovendum woonhuisverzekering. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 13

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail