Mensen op de bank in woonkamer

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij een hypotheek?

Een overlijdensrisicoverzekering is anno 2024 bij de meeste hypotheken niet meer verplicht. De voorwaarden hiervoor verschillen per hypotheekverstrekker. Een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten om te voorkomen dat je nabestaanden in de financiële problemen komen wanneer je overlijdt. Heb je een overlijdensrisicoverzekering afgesloten en overlijd je tijdens de looptijd hiervan? Dan keert normaal gesproken de verzekeraar een bedrag uit, de verzekerde som, of wordt je hypotheek verlaagd. 

 

Tip: vraag gratis advies aan via Promovendum. We kunnen de verzekering niet voor je afsluiten maar onze adviseurs weten precies wanneer een overlijdensrisicoverzekering wel of niet aan te raden is. En ze kunnen je aan een voordelige hypotheek helpen (we vergelijken alle rentes). Maar ook aan je verzekeringen, zoals je woonhuisverzekering. Plan snel een gratis gesprek of bel 078 648 13 48. We staan voor je klaar!

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail