Verhuizen

Verhuizen en jouw verzekeringen

Ben je net verhuisd? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan weet je als geen ander dat er veel bij komt kijken. En dat er een hoop te regelen valt. Wij hebben de belangrijkste zaken rondom verzekeringen en verhuizen voor je op een rijtje gezet. Zodat je in deze drukke – en soms chaotische - periode niks over het hoofd ziet.

Check je woonverzekeringen

woonkamer

Woonverzekeringen meeverhuizen

Jouw inboedel- en woonhuisverzekering zijn gekoppeld aan jouw woonadres. Geef daarom jouw nieuwe adres zo snel mogelijk door aan jouw verzekeraar. Zo weet je zeker dat je op je nieuwe plek goed verzekerd bent.

 

Wanneer je jouw nieuwe adres aan ons doorgeeft, verhuizen jouw woonverzekeringen automatisch met je mee. Zo blijf je goed verzekerd.

Adres wijzigen

Dekking woonhuisverzekering checken

Is jouw nieuwe koophuis groter, of ga je in een andere regio wonen? Dan kan dit invloed hebben op jouw premie. Controleer daarom of de huidige dekking nog voldoende is voor jouw nieuwe woning. 

 

Dekking wijzigen

Dekking inboedelverzekering checken

Heb je een nieuwe spullen of apparatuur gekocht voor in je nieuwe woning? Of ga je samenwonen? Controleer dan of de verzekerde som nog hoog genoeg is. Zo voorkom je onderverzekering.

 

Dekking wijzigen

Wijziging gezinssamenstelling

Vaak gaat verhuizen samen met andere veranderingen. Zoals samenwonen, gezinsuitbreiding of kinderen die uit huis gaan. Wijzigt er iets in jouw gezinssamenstelling? Geef dit dan ook aan ons door.

Mensen op de bank in woonkamer

Wil je graag persoonlijk advies?

Dan kun je ons altijd bellen: 078 648 13 13. Wij nemen jouw woonverzekeringen graag met je door. En zorgen ervoor dat ze volledig passen bij jouw nieuwe situatie.

Verhuis ook deze verzekeringen mee

Auto icoon

Autoverzekering

Je woonplaats heeft invloed op jouw autopremie. Heb je een autoverzekering bij Promovendum? Dan wijzigen wij jouw autoverzekering als je jouw nieuwe adres aan ons doorgeeft. Je hebt hier zelf geen omkijken naar!

Rechtsbijstandverzekering icoon

Rechtsbijstandverzekering

Verhuizen en verbouwen brengt risico's met zich mee. Stel je krijgt ruzie met de aannemer. Of je ontdekt verborgen gebreken in het huis. Jouw rechtsbijstandverzekering kan je helpen. Check wel vooraf de dekking hiervan.

Koffer zorg icoon

Zorgverzekering

Verhuis je naar een andere plaats of regio? Dan moet je misschien een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek kiezen. In onze Zorgzoeker vind je eenvoudig het overzicht van de zorgverleners bij jou in de buurt. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk.

Verhuis je naar het buitenland?

Dan is het belangrijk dat je dit op tijd aan ons doorgeeft. De verhuizing naar het buitenland heeft gevolgen voor jouw verzekeringen. Neem contact met ons op 078 648 13 00.

Tijdelijk twee woningen

Tijdens een verhuizing komt het vaak voor dat je tijdelijk twee huizen bezit. Het is belangrijk om beide woningen én jouw spullen goed te verzekeren.

huiskamer

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Promovendum zijn jouw spullen op zowel het oude als nieuwe adres verzekerd voor maximaal twee maanden. Heb je langer dan twee maanden beide huizen op jouw naam staan? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Huis

Woonhuisverzekering

Is jouw oude huis nog niet verkocht? Dan heb je voor beide huizen een woonhuisverzekering nodig. Bij Promovendum verzeker je jouw oude woning voor drie maanden gratis mee op de polis van jouw nieuwe woning. Heb je langer dan drie maanden twee huizen? Dan kijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

 

Ga je jouw oude woning verhuren? In dat geval moet jij als eigenaar een woonhuisverzekering afsluiten.

Als er wat stuk gaat tijdens de verhuizing, wat moet je dan zelf regelen?

Verzekerd op de verhuisdag

Vrouw aan het verhuizen

Zelf verhuizen

Heb je aan jouw verzekeraar het nieuwe adres doorgegeven en ook de datum van de verhuizing? Dan is jouw inboedel tijdens de verhuizing op zowel jouw oude als nieuwe adres verzekerd. Ook bij een ongelukje. Zo kun je met een gerust hart verhuizen.

Moeder en dochter arm in arm

Familie en vrienden

Hulp van familie of vrienden is altijd welkom, zeker bij een verhuizing. Maar stel dat een vriend of familielid per ongeluk iets stuk laat vallen tijdens het verhuizen. Dan kunnen zij dit het beste regelen met hun eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Voeten uit een verhuisdoos

Verhuisbedrijf

Schakel je de hulp in van een verhuisbedrijf? Check dan van tevoren wat de voorwaarden zijn. Een erkend verhuisbedrijf geeft vaak garantie tijdens jouw verhuizing voor schade aan of diefstal van jouw inboedel door hun schuld.

Dit vind je misschien ook interessant

Mensen zijn aan het verhuizen

Samenwonen?

Check deze verzekeringen!

 

Lees meer

Contact

Chat Bel Mail