Verhuizen

Verhuizen en jouw verzekeringen

Gepubliceerd op 28-08-2023

Ben je net verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Dan weet je als geen ander dat er veel bij komt kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken rondom verzekeringen en verhuizen voor je op een rijtje gezet. Zodat je in deze drukke periode niks over het hoofd ziet.

Check je woonverzekeringen

woonkamer

Woonverzekeringen meeverhuizen

Jouw inboedel- en woonhuisverzekering zijn gekoppeld aan jouw woonadres. Geef daarom jouw nieuwe adres zo snel mogelijk door. Wanneer je jouw nieuwe adres aan ons doorgeeft, verhuizen jouw woonverzekeringen vaak automatisch met je mee. Zo blijf je goed verzekerd.

Adres wijzigen

Dekking woonhuisverzekering checken

Is jouw nieuwe koophuis groter, of ga je in een andere regio wonen? Dan kan dit invloed hebben op jouw verzekering. Controleer daarom of de huidige dekking nog past bij jouw nieuwe woning. 

 

Dekking wijzigen

Dekking inboedelverzekering checken

Heb je een nieuwe spullen gekocht voor in je nieuwe woning, of ga je samenwonen? Controleer dan of de verzekerde som nog hoog genoeg is. Zo voorkom je onderverzekering.

 

Dekking wijzigen

Mensen op de bank in woonkamer

Wijziging gezinssamenstelling

Vaak gaat verhuizen samen met andere veranderingen. Denk aan samenwonen, gezinsuitbreiding of kinderen die uit huis gaan. Wijzigt er iets in jouw gezin? Geef dit dan ook aan ons door.

Tijdelijk twee woningen

Tijdens een verhuizing komt het vaak voor dat je tijdelijk even twee huizen hebt. Het is belangrijk om beide woningen én jouw spullen goed te verzekeren. Let op. Verzeker je een tweede woning gratis mee zoals hieronder uitgelegd? Dan geldt jouw gebruikelijke dekking voor de bewoonde woning. Voor de onbewoonde woning geldt een beperkte dekking. Lees hier meer over dat dat inhoudt voor jouw woonhuis of inboedel
 

huiskamer

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Promovendum zijn jouw spullen op het oude én nieuwe adres verzekerd voor maximaal drie maanden. Heb je langer dan drie maanden beide huizen op jouw naam staan? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Huis

Woonhuisverzekering

Is jouw oude huis nog niet verkocht? Dan heb je voor beide huizen een woonhuisverzekering nodig. Bij Promovendum verzeker je jouw oude woning voor drie maanden gratis mee op de polis van jouw nieuwe woning. Heb je langer dan drie maanden twee huizen? Dan kijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Als er wat stuk gaat tijdens de verhuizing, wat moet je dan zelf regelen?

Verzekerd op de verhuisdag

auto-inladen-verhuizen

Zelf verhuizen

Heb je aan ons het nieuwe adres en de datum van de verhuizing doorgegeven? Dan is jouw inboedel tijdens de verhuizing op zowel jouw oude als nieuwe adres verzekerd. Ook als er eerst nog even geklust moet worden. Zo kun je met een gerust hart verhuizen.

Moeder en dochter arm in arm

Familie en vrienden

Hulp van familie of vrienden is altijd welkom, zeker bij een verhuizing. Maar stel dat een vriend of familielid per ongeluk iets stuk laat vallen tijdens het verhuizen. Dan kunnen zij dit het beste regelen met hun eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Voeten uit een verhuisdoos

Verhuisbedrijf

Schakel je de hulp in van een verhuisbedrijf? Check dan van tevoren wat de voorwaarden zijn. Een erkend verhuisbedrijf geeft vaak garantie tijdens jouw verhuizing voor schade aan of diefstal van jouw inboedel door hun schuld.

Dit vind je misschien ook interessant

Mensen zijn aan het verhuizen

Samenwonen?

Check deze verzekeringen!

 

Lees meer

Vrouw aan het verhuizen

Eerste huis kopen

Dit komt er allemaal bij kijken.

 

Lees meer

Hypotheekadvies vanuit huis

Volgende huis kopen

Toe aan je volgende koopwoning? Handige tips!

 

Lees meer

Contact

Chat Bel Mail