Mensen aan het verhuizen

Samenwonen? Denk aan je verzekeringen!

Gepubliceerd op 04-09-2023

Gaan jullie voor het eerst samenwonen? Gefeliciteerd! Hebben jullie samen ook al naar jullie verzekeringen gekeken? Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden.

Maak een overzicht van de verzekeringen

Maak een lijstje met al jullie verzekeringen. Welke verzekeringen hebben jullie dubbel, welke ontbreken nog? Let hierbij ook goed op de dekking. Hebben jullie samen bijvoorbeeld nieuwe meubels of een nieuwe auto gekocht? Dan kan het zijn dat je een hogere dekking nodig hebt.

Woonverzekeringen sluit je samen af

Licht interieur met kleed, fateuil, spiegel en planten

Inboedelverzekering

Jullie hebben nog maar één inboedelverzekering nodig als jullie gaan samenwonen. Controleer wel of de verzekerde som van de inboedelverzekering nog hoog genoeg is. Jullie spullen samen zijn waarschijnlijk meer waard dan toen je nog in je eentje was. 

Woonhuisverzekering Promovendum

Woonhuisverzekering

Wanneer jullie gaan samenwonen in een koophuis, moeten jullie een woonhuisverzekering hebben. Is dit voor jullie beide het eerste koophuis? Dan kunnen jullie samen een woonhuisverzekering afsluiten. Als een van jullie al een woonhuisverzekering heeft kun je deze aanpassen. Of sluit samen een nieuwe woonhuisverzekering af, die past bij jullie nieuwe situatie.

Woonverzekeringen sluit je samen af, maar dat geldt vaak ook voor jullie overige verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering icoon Promovendum

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je kiest voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking, kunnen jullie er allebei gebruik van maken.

Rechtsbijstandverzekering icoon Promovendum

Rechtsbijstandverzekering

Het is voordeliger om samen een rechtsbijstandverzekering te hebben dan ieder een eigen.

 

Reisverzekering icoon Promovendum

Reisverzekering

Als je samenwoont is het voordeliger om samen één reisverzekering af te sluiten. Vergeet niet om aanvullende dekkingen, zoals wintersport, ook samen te verzekeren.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autoverzekering

Gaan jullie één auto delen? Geef jullie dan allebei op als bestuurder. Ieder een eigen auto? Dan is het vaak voordeliger om de auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Bij Promovendum kun je jouw tweede autoverzekering extra voordelig afsluiten.

Dit vind je misschien ook interessant

auto-inladen-verhuizen

Verhuizen en jouw verzekeringen

Hoe zit het met je verzekeringen en je nieuwe huis? En wat als er wat stuk gaat tijdens de verhuizing? Wij hebben alle belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Lees meer

Hypotheekadvies vanuit huis

Eerste huis kopen

Zijn jullie van plan samen je eerste woning te kopen? Spannend! Dan wil je vast weten of je een hypotheek kan krijgen en hoeveel jullie mogen lenen. 

Lees meer

Vrouw aan het verhuizen

Checklist verhuizen

Als je gaat verhuizen brengt dit veel geregel met zich mee. Daarom hebben wij een handige 'checklist verhuizen' voor je opgesteld, met extra tips. 

Lees meer

Mensen op de grond in huis

Tip: kies een pakketverzekering

Al die losse verzekeringen kunnen onoverzichtelijk zijn. Met een pakketverzekering heb je één aanspreekpunt en sluiten al jullie verzekeringen op elkaar aan. Tip: krijg 5% extra pakketkorting als je 5 of meer verzekeringen bij ons afsluit.

Pakketverzekering aanvragen

Contact

Chat Bel Mail