Voorbereid op wintersport? Check je verzekeringen

Goed voorbereid op wintersport? Check je verzekeringen

Ga je binnenkort op wintersport? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van je vakantie. Maar het kan gebeuren dat er iets misgaat. Bijvoorbeeld als je met de auto slipt en tegen een paaltje rijdt. Of als je tijdens het skiën een lelijke val maakt. Ben je met jouw reisverzekering in dit soort gevallen goed verzekerd wanneer je schade krijgt? Op deze pagina lees je welke risico’s er zijn als je op wintersport bent en welke verzekeringen je nodig hebt. Zo ga je goed voorbereid op reis. 

Op wintersport? Kies voor wintersportdekking

Dekking voor wintersport

Als je een wintersportreis gaat maken en goed verzekerd wil zijn, dan moet in elk geval de module ‘wintersportdekking’ toegevoegd zijn aan je reisverzekering. Dit geldt ook als je niet gaat wintersporten, maar wél naar een wintersportgebied gaat. Met wintersportdekking ben je verzekerd voor:

  • Verlies, diefstal en beschadiging van je eigen wintersportspullen (dus niet gehuurd)
  • Vervoer, als dit medisch noodzakelijk is 
  • Extra reis- en verblijfkosten
  • Opsporing, redding en berging bij een ongeval


De modules ‘Bagage’ en ‘Extra kosten’ zitten standaard bij je reisverzekering. Op wintersport zijn deze modules alleen geldig met wintersportdekking. Ook de extra modules ‘Pechhulp’ en ‘Medische kosten’ zijn op wintersport pas geldig als je wintersportdekking hebt. 


Voeg hier wintersportdekking toe

Als je een ongeluk krijgt tijdens wintersport, kun je tegen veel medische kosten aanlopen. Denk aan kosten voor een reddingsactie en vervoer, ziekenhuis- en extra verblijfkosten, repatriëring en fysiotherapie bij thuiskomst.

Pech op wintersport: welke verzekeringen verder nodig?

Besneeuwde auto met man die het eraf haalt

1. Autopech op reis

Door de kou en sneeuw loop je een grotere kans op autopech. Denk aan een lege accu en startproblemen. Besneeuwde wegen kunnen al snel glad worden, waardoor je gemakkelijker slipt en bijvoorbeeld tegen de berm botst. Het gevolg: flinke blikschade, hoge (garage)kosten en geen vervoer.
 

✔️ Als je de module Pechhulp aan je reisverzekering hebt toegevoegd, worden eenvoudige reparaties aan je auto langs de weg gedaan. Is de schade ernstiger? Dan krijg je in bepaalde situaties vervangend vervoer en wordt je auto gerepatrieerd (oftewel: teruggebracht naar Nederland). Bijvoorbeeld als je auto tijdens de reis uitvalt en niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. De (rest)waarde van je auto moet dan wel hoger zijn dan de transportkosten. Heb je schade aan je auto, bijvoorbeeld blikschade na een aanrijding of slippen, maar is er geen pechhulp nodig? Dan heb je een Allrisk autoverzekering nodig.

Ski-uitrusting

2. Je beschadigt de spullen van een ander

Ski’s of snowboard, een helm, beschermende winterkleding, skischoenen… Alle spullen die nodig zijn op wintersport kosten behoorlijk wat. Dan is het extra vervelend als je per ongeluk de spullen van iemand anders beschadigt. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je ski's of snowboard over skistokken van een ander rijdt. Of als je hond zijn tanden zet in de jas van een voorbijganger.


✔️ Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in dit soort situaties verzekerd. Zo voorkom je problemen als je per ongeluk spullen van een ander beschadigt. Ga je wintersporten in Italië? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht! In de overige Europese wintersportlanden geldt geen verplichting, maar het is wel handig om er een te hebben.

Man gevallen met skieën

3. Snowboard- en skiongelukken

Snowboarden of skiën is natuurlijk leuk, zolang je maar niet hard onderuit gaat. Misschien kom je met een paar blauwe plekken goed weg. Maar wat als je na een harde val je been breekt en met spoed naar een ziekenhuis gebracht moet worden? Dan kunnen de kosten snel oplopen.
 

✔️ Je basiszorgverzekering vergoedt alleen noodzakelijke en spoedeisende zorgkosten tot maximaal het Nederlands tarief. Wil je dat de kosten van de behandeling die boven dit tarief uitkomen, ook verzekerd zijn? Dat kan op 2 manieren. Je kunt onze module 'Medische kosten’ toevoegen aan je reisverzekering met wintersportdekking. Zorgkosten in het buitenland boven het Nederlands tarief zijn dan ook verzekerd. Dit geldt ook als je een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking hebt. Daarnaast wordt de repatriëring naar Nederland, als dat medisch noodzakelijk is, vergoed. 


Houd er rekening mee dat risico verhogende sporten niet onder de dekking van de reisverzekering vallen. Denk hierbij aan off-piste skiën, speed-skiën, bobsleeën en skispringen.

Verklein de kans op ongelukken en blessures

Een ongeluk kun je niet altijd voorkomen, maar je kunt de kans erop wel verkleinen. Dat begint met een goede voorbereiding:

  • Train je beenspieren en uithoudingsvermogen een paar maanden voordat je op reis gaat 
  • Neem voordat je op wintersport gaat altijd een paar ski- of snowboardlessen
  • Voordat je de piste op gaat: doe een goede warming-up 
  • Draag daarnaast beschermende kleding en een helm. Zo verklein je de kans op hoofd– en knieletsel als je onderuit gaat
Goed voorbereid op wintersport

Ga goed voorbereid op wintersport

We hopen dat je goed voorbereid op wintersport gaat en zorgeloos van je vakantie geniet. Mocht er op reis toch wat misgaan, dan weet je welke verzekeringen en modules jou kunnen helpen. Je moet deze dan wel vóór vertrek afsluiten of aan je reisverzekering toevoegen. Je voegt wintersportdekking en de module Medische kosten hieronder toe aan je doorlopende reisverzekering. Vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag! 

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail