Zorgverzekering 2020: eigen risico, premie.. wat is er al bekend?


Bent u benieuwd wat er in 2020 wijzigt in uw zorgverzekering? Er zijn al een aantal zaken bekend. Bijvoorbeeld het eigen risico 2020. Benieuwd wat nog meer? Lees dan snel verder!

Zorgverzekering 2020

Eigen risico zorgverzekering 2020? Blijft gelijk!

In 2019 is het verplichte eigen risico 385 euro. In het regeerakkoord is afgesproken dat dit bedrag tijdens de hele regeerperiode gelijk blijft. Hierdoor blijft het eigen risico voor de zorgverzekering in 2020 ook gewoon 385 euro. Fijn!

Eigen risico zorgverzekering 2020 op een rijtje:

  • Verplichte eigen risico 2020: 385 euro.
  • Het vrijwillig verhogen van het eigen risico tegen een korting op uw zorgpremie blijft mogelijk: tot maximaal 885 euro.
  • Benieuwd wat er in 2019 onder het eigen risico valt? Bekijk onze themapagina.

Korting collectieve zorgverzekering in 2020 lager

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering met korting via een collectief. Bijvoorbeeld wanneer u zich verzekert via uw werkgever of een vereniging waar u lid van bent. Deze korting was altijd maximaal 10%, maar die gaat in 2020 flink omlaag. Vanaf volgend jaar krijgt u maximaal 5% korting via een collectief. Reden: bij veel mensen sluit een collectieve zorgverzekering niet per se aan op de behoeften. Hierdoor zijn ze vaak alsnog duurder uit. Let op: deze wijziging is nog niet definitief. De Eerste Kamer moet dit nog goedkeuren.

Zorgpremie 2020 als eerste weten?

Stuur mij de premie

Uitbreiding basispakket zorgverzekering 2020

Er is nu al bekend dat in 2020 een aantal dekkingen aan het basispakket van de zorgverzekering worden toegevoegd. Maar welke zijn het precies?

1. Logeervergoeding van 75 euro per nacht

Woont u ver van een ziekenhuis en moet u voor langere tijd achter elkaar in het ziekenhuis zijn? Dan kunt u in 2020 een logeervergoeding krijgen. Deze is maximaal 75 euro per nacht. Er moet wel sprake zijn van drie aaneengesloten dagen van behandeling (let op: geen sprake van opname, dan slaap u namelijk al in het ziekenhuis).

2. Zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten vergoed

In 2020 worden behandelingen door een specialist ouderengeneeskundige of arts verstandelijk gehandicapten vanuit de basisverzekering vergoed.

3. Vergoeding stoppen-met-roken programma’s in basispakket

In 2020 stoppen met roken? De programma’s hiervoor zaten al in het basispakket van de zorgverzekering. De kosten worden in 2020 niet meer verrekend met het eigen risico!

Zorgpremie 2020 Promovendum

Verzekeraars maken hun zorgpremie 2020 uiterlijk 12 november bekend. Ook wij zijn al druk bezig met de nieuwe Promovendum zorgpremie. Uiteraard doen we er weer alles aan om deze zo voordelig mogelijk te maken en onze zorgverzekeringen op uw wensen te laten aansluiten. Als eerste de nieuwe zorgpremie voor 2020 weten? Meld u dan nu aan voor de Premiemelder en ontvang als eerste bericht!

Stuur mij de premie