tuinfeest

Zomervakantie 2023/2024: wanneer vrij in regio Noord, Midden en Zuid?

Gepubliceerd op 08-03-2023
117125 keer gelezen

Ben jij net weer begonnen met werk of school en kijk je uit naar je volgende vakantie? Zomerse avonden, barbecueën met vrienden, stranddagen: heerlijk die zomervakantie. Maar wanneer is deze in 2023? Bekijk hier de zomervakantie data voor Noord, Midden en Zuid.

 

Wanneer is de zomervakantie in 2023?

Wanneer de officiële zomervakantie van 2023 is, hangt af van de regio van de school. Deze vakanties staan vast, de scholen mogen hier niet vanaf wijken. Wist jij dat de zomervakantie ook wel bouwvak wordt genoemd? Veel bouwbedrijven hebben dan namelijk ook de deuren gesloten. Bekijk hieronder wanneer de zomervakantie in 2023 begint in de regio’s Noord, Midden en Zuid.

 

Zomervakantie 2023 regio Noord

De zomervakantie in regio Noord begint laat in 2023, namelijk van 22 juli tot en met 3 september. Dit betekent volop genieten voor de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Holland en Drenthe. Maar ook gedeeltes van Flevoland, Utrecht en Gelderland kunnen in deze periode hun zomervakantie 2023 plannen.

 

Zomervakantie 2023 regio Midden

Regio Midden viert de bouwvak van 8 juli tot en met 20 augustus in 2023. Zuid-Holland, maar ook delen van Flevoland en Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland hebben dan een heerlijke vrije periode voor de boeg.

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Zomervakantie 2023 regio Zuid

Regio Zuid? Hier begint de bouwvak op 15 juli en loopt door tot en met 27 augustus. Het duurt dus wel wat langer, maar ook dan kunnen Zeeland, Limburg en een aantal gemeenten van Noord-Brabant en Gelderland heerlijk gaan genieten van hun zomervakantie in 2023.

 

Zomervakantie 2024

Alvast je zomervakantie in 2024 plannen? Hieronder vind je de data per regio. En goed om te weten: regio Zuid is in tegenstelling tot de zomervakantie in 2024 niet als laatste aan de beurt…

 

  • Regio Noord: 12 juli tot en met 24 augustus
  • Regio Midden: 19 juli tot en met 31 augustus
  • Regio Zuid: 5 juli tot en met 17 augustus

 

Weetje van de dag: hierdoor hebben wij lange zomervakanties…

Zomervakantie wordt gezien als een tijd voor ontspanning. Je hoeft een paar weken niets aan je werk of school te doen. Fantastisch! Maar van origine was deze periode eigenlijk helemaal niet bedoeld om te relaxen. Zomervakantie was vroeger namelijk het landbouwverlof: kinderen kregen vrij van school om op het land te helpen met de oogst. In 1900 werd in de leerplicht opgenomen dat er maximaal 6 weken verlof was toegestaan en daar profiteren de kinderen in Nederland nu nog van.

 

Met de auto op zomervakantie 2023?

Ga goed verzekerd op reis. Dat kan met de zeer voordelige autoverzekering van Promovendum. Wij verlagen je huidige autopremie met 20% wanneer je nu naar ons overstapt (zie voorwaarden). Jouw overstap regelen wij!

Voordelige autoverzekering?

Contact

Chat Bel Mail