Ziektekostenverzekering 2017


Iedereen in Nederland moet een ziektekostenverzekering hebben, enkele uitzonderingen daargelaten. Maar waarom eigenlijk? En hoe zit het met de ziektekostenverzekering 2017?

Ziektekostenverzekering-2017

Ziektekostenverzekering verplicht

Zorg is erg duur. Als u onverhoopt in het ziekenhuis belandt en een medische behandeling nodig heeft, lopen de kosten hoog op. Soms zo hoog, dat het onbetaalbaar wordt. Om mensen hier tegen te beschermen, heeft de overheid de ziektekostenverzekering (basisverzekering) verplicht gesteld.

Wat wordt vergoed?

Een ziektekostenverzekering vergoedt onder andere de noodzakelijke kosten voor medische behandelingen, ziekenhuisverblijf, huisartsconsulten, medicijnen, bruikleen van hulpmiddelen, bevalling en kraamzorg. Sommige zaken (waaronder fysiotherapie, tandartskosten en orthodontie) worden beperkt of niet vergoed. Hiervoor kunt u zich wel aanvullend verzekeren.

Eigen risico zorgverzekering 2017

Om de zorg in Nederland betaalbaar te houden, is er het wettelijk verplicht gestelde eigen risico. Voor alle zorg die onder de basisverzekering valt, betaalt iedereen boven de 18 jaar de eerste kosten zelf. Het eigen risico in 2017 bedraagt € 385,-. Voor sommige zorg geldt een eigen bijdrage.

Hoe is het in het buitenland geregeld?

Vaak wordt geklaagd dat de zorg in Nederland erg duur is. Maar stelt u zich het volgende eens voor: u breekt onverwacht uw been. Van het ziekenhuis ontvangt u hiervoor een rekening van € 10.000. In Nederland betaalt u alleen het eigen risico van € 385,- (2017). De rest vergoedt uw zorgverzekeraar vrijwel altijd. Kijken we over de grenzen, bijvoorbeeld in Amerika, dan zien we dat burgers daar veelal alle kosten zelf moeten betalen, omdat een ziektekostenverzekering voor particulieren onbetaalbaar is. Dan is het in Nederland toch beter geregeld!

Premie ziektekostenverzekering 2017

Ook in 2017 biedt Promovendum een zeer lage premie voor de ziektekostenverzekering! Benieuwd?